Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μητσοτάκη, γουστάρεις «ΤΟΥΡΚΟ-ΑΙΓΑΙΟ» ε; Και δεν μας το ‘λεγες βρε τσαρλατάνε…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Οι Ελληνικές ελίτ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε ένα κρεσέντο ΝΑΤΟφροσύνης,  αποδέχονται να αναγορεύεται η χώρα σε «ΝΑΤΟϊκά εδάφη», ψηφίζουν εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ «σε όλα ναι», παρακολουθούν τάχα ψύχραιμες την αναβάθμιση της Τουρκίας. Και αμήχανα προσπαθούν να καλύψουν την απουσία υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας πίσω από γελοιότητες του τύπου, «αναδιπλώθηκε η Τουρκία», «δεν τόλμησε ο Ερντογάν να θέσει ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών», και άλλα τέτοια εδώδιμα αποικιακά. 

Η μακράν πιο γελοία κίνηση, είναι η ΕΔΕ που διέταξε ο πολύς Άδωνις Γεωργιάδης, για το πώς δεν αντιδράσαμε στην κατοχύρωση του όρου «Τουρκο-αιγαίο»…. Σας θυμίζω ότι η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησία της Ε.Ε.,  ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας  για την χρήση αυτής της ονομασίας  από τον Δεκέμβριο του 2021, μέχρι τον Ιούλιο του 2031. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και έμεινε άπραγη: Δεν κατέθεσε ένσταση για να ανατρέψει  την κατοχύρωση ενός όρου («Τουρκο-αιγαίο» στα Ελληνικά) που σαφώς έχει ευρύτερη σημασία από μια σκέτη εμπορική τουριστική χρήση. Όπως έμεινε άπραγη με το τουρκολυβικό σύμφωνο για τα θαλάσσια όρια και την ΑΟΖ, το οποίο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Όπως έμεινε άπραγη με όλες τις παραβιάσεις που κάνουν οι Σλαβομακεδόνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» επιλεκτικά όπως και όπου θέλουν…. 

Από την πλευρά της η στήλη «ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ» επιμένει: Η ΝΑΤΟφροσύνη βλάπτει σοβαρά την χώρα, δεν της παρέχει καμία ασφάλεια και εγγύηση. Οι σύμμαχοι για διάφορους λόγους πριμοδοτούν τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Ο επίσημος ελληνικός πολιτικός κόσμος (κυρίως οι τελευταίες κυβερνήσεις), δεν έχει καμία εθνική στρατηγική, είναι δεδομένος, προβλέψιμος και δεμένος από τους Δανειστές και τις Πρεσβείες. Καιρός να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την υπόσταση της Ελλάδας. Χρειάζεται αγώνα, σοβαρότητα και προγραμματισμός, που δυστυχώς δεν έχουν οι πολιτικοί του τόπου μας που εκλέγονται από εμάς δυστυχώς!!!!!!!!!!!

*** Και κάτι ακόμα: Με την σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία και η Σουηδία μετατρέπονται σε χαφιέδες της Τουρκίας κυνηγώντας και φυλακίζοντας Κούρδους που ζουν στις χώρες τους, τους οποίους και θα εκδίδουν στους Τούρκους… Και στην απαίτηση αυτή των Τούρκων συναίνεσε και ο Μητσοτάκης λέγοντας: Κατανοούμε κάποια εύλογα δίκαια της Τουρκίας, που έχει σχετικά με την τρομοκρατία που εκπορεύεται από τις Κουρδικές οργανώσεις (αποδέχτηκε λοιπόν τους Κούρδους ως τρομοκράτες)!!!!!! Τόσο καλά…

***Απ’ τον τουρισμό δεν χωράμε πάνω στο νησί ρε γαμώτο… 

*** Ρούφα κι έρχεται.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -

More articles

spot_img