Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Μόλις 10 τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Συνεχίζονται τα… «σκαμπανεβάσματα» στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων στα σχολεία της Λέσβου, όπου μετά από δύο ημέρες που οι περιπτώσεις μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών που βρίσκονταν θετικοί στον κορονοϊό ξεπερνούσαν τις 20, χθες δηλώθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες μόλις 10, χωρίς να προκύπτει από αυτά κλείσιμο κάποιου τμήματος στο νησί. Την ίδια στιγμή, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως αναφέρεται σε περιορισμό της διασποράς στα σχολεία της χώρας, υπεραμυνόμενη της έως τώρα πολιτικής που έχει ακολουθήσει.

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χθες δηλώθηκαν 5 νέα κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες, από τα οποία 2 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και από 1 στο Δημοτικό Σχολείο Μόριας, στο Νηπιαγωγείο Αγιάσου και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, ενώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ένας εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου. Από την άλλη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα ήταν 4, από τα οποία 2 στο Εσπερινό Γυμνάσιο της Μυτιλήνης και από 1 στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο Γυμνάσιο Πέτρας.

 

Δεν κλείνουν τα σχολεία

Την ίδια στιγμή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή απέκλεισε κάθε σενάριο για κλείσιμο σχολείων λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι διττό χρέος της κυβέρνησης είναι αφενός να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη διά ζώσης λειτουργία του σχολείου. Επιπλέον, πρόσθεσε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000, αναφέροντας ότι σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά περίπου 15.

Τέλος, χαρακτήρισε υποδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα, και πρόσθεσε ότι παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ, καθώς εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ, τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

 

Στο γενικό πληθυσμό

Την ίδια ώρα στο γενικό πληθυσμό χθες το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 63 κρούσματα για τη Λέσβο σε σύνολο 5.899 κρουσμάτων ενώ η παραμονή του νησιού μας στο βαθύ κόκκινο ανανεώθηκε στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. 

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας καθώς σε σύνολο 159 δειγμάτων που ελήφθησαν στη Μυτιλήνη βρέθηκαν τα 24 θετικά και αφορούν 12 άνδρες 12 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη. Σε 17 δειγματοληψίες που έγιναν στην περιοχή της Πέτρας βρέθηκαν 3 αποτελέσματα θετικά. Ποσοστιαία τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς για τους ελέγχους της Μυτιλήνης έχουμε ένα ποσοστό θετικών επί των δειγμάτων της τάξεως του 15,09% ενώ για την Πέτρα 17,65%.

Αναφορικά τώρα με τους εμβολιασμούς, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και από τους εμβολιασμένους 60 ετών και άνω καθώς συμπληρώνοντας τον έβδομο μήνα μετά τον εμβολιασμό τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθίσταται ανενεργό κι αν δεν έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ! 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img