Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Μονάδα Ανάκτησης Ανακύκλωσης


Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, με όλους τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας, αναδόχους των έργων και μελετητές συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική στην κατεύθυνση της συστηματικής εργασίας που γίνεται για τη δημιουργία στη Λέσβο μιας σύγχρονης Μονάδας Ανάκτησης Ανακύκλωσης. «Στόχος μας» – επεσήμανε ο κ. Αλεξίου – «είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, η μείωση της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Στην εν λόγω συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, Μανώλης Γραφάκος, μαζί με τα στελέχη του Υπουργείου, Γιώργο Ζερβό και Νίκο Μαμαλούγκα, παρουσίασαν τα δεδομένα και τον οδικό χάρτη για την υποβολή προτάσεων για την αναβάθμιση των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027». 

Ζητήθηκε, το συντομότερο δυνατό, να ετοιμαστούν οι σχετικές προτάσεις για όλα τα έργα σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε πριν κατατεθούν οι προτάσεις στην πρόσκληση που θα βγει μέσα στο φθινόπωρο, να έχει γίνει η καλύτερη προετοιμασία.

Όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος «εργαζόμαστε για να κερδίσουμε χρόνο και να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό η χώρα να αποκτήσει σύγχρονες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img