Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μόνοι τους βγαίνουν οι μετανάστες στα Βατερά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μόνοι τους βγαίνουν οι μετανάστες στα Βατερά, καθώς οι Τούρκοι δουλέμποροι που τους στέλνουν στην περιοχή μας έχουν καλή πληροφόρηση ώστε να εκμεταλλεύονται άριστα τις «τρύπες» στο σύστημα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, αλλά και την σχετική χαλαρότητα την περίοδο των εορτών. Αυτό έχει ως συνέπεια μέχρι τώρα να έχει βγει στη Λέσβο άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, κάποιοι εκ των οποίων συνελήφθησαν από την αστυνομία και άλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, περιφέρονται σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Κάτοικοι της περιοχής των Βατερών σημειώνουν πως μέχρι τώρα υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικές ομάδες αλλοδαπών που έφτασαν με βάρκες στην περιοχή, χωρίς να αντιληφθεί ουδείς από το Λιμενικό και τη Frontex το παραμικρό, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη περίπου 45 ατόμων τους οποίους μετέφερε στο ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ. Ωστόσο οι κάτοικοι των Βατερών μιλούν και για άλλη μια ομάδα που προηγήθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην περιοχή τους, με κάποιους απ’ τους αλλοδαπούς να εγκαταλείπουν μάλιστα τα σακίδιά τους όταν έγιναν αντιληπτοί από πολίτες και να τρέπονται σε φυγή, προσπαθώντας να κρυφτούν σε ακατοίκητα εξοχικά και στις αγροτικές και καμένες δασικές εκτάσεις.  

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ομάδα βρέθηκε σε σκηνές να λαμβάνει φροντίδα από Μη Κυβερνητική Οργάνωση πριν τους παραλάβει η αστυνομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν απευθείας ενημέρωση από τους αλλοδαπούς που φτάνουν στη Λέσβο για να τους παραλάβουν και αυτό συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με την υποδοχή των αλλοδαπών στην περιοχή μας. Δεν είναι, πάντως, τυχαίο ότι συγκεκριμένες ΜΚΟ κατά καιρούς έχουν στραφεί κατά της αστυνομίας για άσκηση βίας στους αλλοδαπούς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να έχουν προνομιακή παρουσία στην υποδοχή τους προβάλλοντας τα ζητήματα περίθαλψης.

Μιλώντας κάτοικοι της περιοχής Βατερών στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ δεν έκρυψαν την ανησυχία τους όχι για την έλευση των αλλοδαπών, αλλά για το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως από τις αρχές. «Δεν είναι δυνατόν να φτάνουν τουλάχιστον δύο σκάφη με αλλοδαπούς την τελευταία εβδομάδα. Μιλάμε για 80, ίσως και περισσότερα άτομα και το ραντάρ του Αγίου Φωκά να μην αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Τότε ας το καταργήσουν», είπαν οι πολίτες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img