Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

«Μουσικό κλειδί» στο 15ο Δημοτικό


Μια έκπληξη περίμενε την Πέμπτη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 15ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μαζί με μαθητές άλλων σχολείων να μυηθούν στην κλασική μουσική και ειδικότερα στη βιόλα, που έπαιξε και παρουσίασε στα παιδιά, δεξιοτέχνης μουσικός. Η μίνι αυτή συναυλία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Μολύβου και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί», έναν θεσμό που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στα σχολεία της Λέσβου.  

Παρούσες στην μουσική αυτή εκδήλωση, οι πρωτεργάτισσες του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Μολύβου, Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, συνοδευόμενες από τη μητέρα τους, Λητώ, ακούραστο συμπαραστάτη τους σε όλα τα χρόνια της μουσικής τους καριέρας.

Η φιλοξενούμενη δεξιοτέχνης της βιόλας, Hiyoli Togawa, εξήγησε στα παιδιά την διαφορά του μουσικού αυτού οργάνου με το βιολί, ξεκλείδωσε εικόνες, ήχους και  αισθήματα και ώθησε τους μαθητές να ανακαλύψουν τη γοητεία της κλασικής μουσικής.

Ήταν μία υπέροχη μουσική εκδήλωση, η οποία ενθάρρυνε τα παιδιά να ανιχνεύουν νέους τρόπους έκφρασης δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν κοντά με νέα είδη μουσικής, τελείως διαφορετικά από αυτά που έχουν συνηθίσει να ακούνε. Η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν ακόμα και μετά το τέλος της μίνι αυτής συναυλίας, οι μαθητές ζητούσαν επίμονα να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με τους ήχους της βιόλας και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την κλασική μουσική και το Φεστιβάλ του Μολύβου. Στο τέλος μοιράστηκαν αυτόγραφα στα παιδιά, υπογεγραμμένα πάνω σε ποτήρια διαφημιστικά του Φεστιβάλ, από ανακυκλωμένο πλαστικό.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img