ΜΠΑΣΚΕΤ: Ακυρώθηκε η χρονιά σε Γ΄ Εθνική ανδρών και Α2 γυναικών!

Ως μη γενόμενα θεωρούνται τα πρωταθλήματα μπάσκετ Β΄ Εθνικής ανδρών, Γ΄ Εθνικής ανδρών και Α2 γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ.

Η εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας δεν επέτρεψε στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα να συνεχίσουν κανονικά τη δράση τους, σε αντίθεση με την Α1 ανδρών, Α2 ανδρών και Α1 γυναικών που έπαιζαν κανονικά. Ουσιαστικά η σεζόν ακυρώθηκε για τα τρία αυτά πρωταθλήματα, ενώ η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως δεν θα αλλάξει κάτι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και όλες οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα που θεωρούνται ως μη γενόμενα. 

Φυσικά υπάρχει και λεσβιακό ενδιαφέρον με τον Παπάδο Γέρας να αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική ανδρών και τον Θησέα Παναγιούδας στην Α2 γυναικών. Ευχή όλων είναι τη νέα σεζόν τα πρωταθλήματα να αρχίσουν και να τελειώσουν κανονικά χωρίς προβλήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι τα Πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν θα συνεχιστούν και θεωρούνται ως μη γενόμενα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τα σωματεία που είχαν δικαίωμα στην Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις αντίστοιχες κατηγορίες την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τα σωματεία που δεν συμμετείχαν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21, καθότι τα εν λόγω πρωταθλήματα διεξήχθησαν».