Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ: «Ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Οι προπονητές των U16 και U18 της ΤΕ Δωδεκανήσου, Δημήτρης Χατζηστέργος και Μιχάλης Κουταλιανός, μίλησαν στο EOK WebRadio για το τουρνουά Μικτών ομάδων που έγινε στη Λέσβο, την παρουσία των παιδιών και τις γενικότερες εντυπώσεις από το ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο. 

Αναλυτικά, όσα είπαν και οι δύο προπονητές:

Ο Δημήτρης Χατζηστέργος μίλησε για τις γενικότερες εντυπώσεις του τουρνουά Αιγαίου: «Το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου οργανωτικά. Η ΕΟΚ έκανε μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό και η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, που ήταν η ομάδα που μας φιλοξένησε στο νησί της. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο καλή διοργάνωση, γιατί δεν είχα ποτέ συμμετάσχει σε ένα τουρνουά Αιγαίου, το οποίο γινόταν πάρα πολλά χρόνια πριν. Κάποτε υπήρχε, είχαμε να το ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά, ωραία διοργάνωση, αξιόλογες εμφανίσεις των παιδιών από όλες τις ομάδες, ωραίο κλίμα μεταξύ τους. Κύλησε ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ και το “αγκάλιασε” και ο κόσμος της Μυτιλήνης. Μας συμπεριφέρθηκαν άψογα όλοι οι άνθρωποι και οι εντός του γηπέδου και ο κόσμος της Λέσβου».

Όσον αφορά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά Αιγαίου σχολίασε: «Ποτέ δεν είπαμε στα παιδιά ότι πάμε να κατακτήσουμε την 1η θέση, ούτε εγώ, ούτε ο κόουτς. Είπαμε πάμε να το χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τις αρχές που είχαμε βάλει και τους κανόνες. Πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου όταν αντιμετώπιζε αντίστοιχες πρωταθλήτριες ομάδες των περιοχών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων είχε το πάνω χέρι. Προοριζόταν ως φαβορί, όμως δεν ξέραμε πώς θα ήταν τα πράγματα. Έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό ντισαβαντάζ, ένα μειονέκτημα, ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε μια προπόνηση όλα τα παιδιά μαζί. Εμείς θέλαμε να παίξουμε ένα ωραίο μπάσκετ και, τηρουμένων των αναλογιών, νομίζω ότι ήμασταν καλά και ο σκοπός επετεύχθη. Τα παιδιά γνώρισαν αρκετούς συναθλητές, έγιναν και μεταξύ τους μια ωραία παρέα. Εν τέλει ήρθε και το αποτέλεσμα το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά κατακτώντας την 1η θέση στις U16 και U18».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κουταλιανός αναφέρθηκε στα παιδιά που διάλεξαν εκτός της Ρόδου: «Πέραν της Ρόδου υπάρχουν ομάδες και από την Κω και από τη Λέρο και από την Πάτμο και από την Κάλυμνο που πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι, οι προπονητές και τα παιδιά και οι παράγοντες βγάζουν μια προσπάθεια που είναι πολύ σημαντική και αξίζει να υπάρχει. Και πάνω από όλα αν μπορούμε θέλουμε να τους επιβραβεύουμε. Στο κομμάτι των μεικτών και ως επιβράβευση και τα παιδιά αξίζουν φυσικά. Για να δίνουμε κίνητρο στις ομάδες να υπάρχουν και να αναπτύσσουν τις ακαδημίες. Βέβαια προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε και να διαλέξουμε παιδιά όσο το δυνατόν από περισσότερες ομάδες».

Και καταλήγοντας υπογράμμισε ως προς την εμπειρία των παιδιών: «Τα παιδιά γνώρισαν συναθλητές, είδαν λίγο το επίπεδό τους. Εκείνο που μετράει είναι ότι ήταν ένα ωραίο τριήμερο το οποίο θα μείνει στις μνήμες τους πιστεύω για όλη τους τη ζωή, είτε παίξουν μπάσκετ, είτε όχι. Γνώρισαν κάποιους σημαντικούς ανθρώπους. Υπήρχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία και προσπάθεια από την Ομοσπονδία για να δουν το υλικό που υπάρχει σε εμάς στις Τοπικές Επιτροπές που είμαστε λίγο πιο απομακρυσμένοι από τα κέντρα, δηλαδή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

spot_img

More articles

spot_img