ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο ΠΣΑΚ ζητάει την έναρξη των προπονήσεων σε όλες τις κατηγορίες!

Η Basket League παραμένει το μοναδικό πρωτάθλημα μπάσκετ με αγωνιστική δραστηριότητα από την ημέρα που επιβλήθηκε το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, με αρνητικές συνέπειες για τους αθλητές και αθλήτριες για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ανδρών, γυναικών καθώς και των υπόλοιπων ηλικιών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), διά του προέδρου του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, συνεχίζει τις προσπάθειες για επιστροφή στις προπονήσεις και επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Με επιστολές προς τις αρμόδιες Αρχές και όλους τους σχετικούς φορείς ο ΠΣΑΚ ζήτησε να δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών των υπόλοιπων κατηγοριών στο μπάσκετ.

Μάλιστα ο ΠΣΑΚ πέραν του αιτήματος για επανέναρξη των προπονήσεων για όλα τα πρωταθλήματα, ενημέρωσε με επιστολή τα σωματεία της Α2 ανδρών πως ο Σύνδεσμος θα καλύψει το κόστος τεστ κορονοϊού για διάστημα δύο μηνών. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η πολιτεία μαζί με τους λοιμωξιολόγους δεν φαίνονται διατεθειμένοι τουλάχιστον προς ώρας, να ανάψουν το πράσινο φως για επανέναρξη προπονήσεων και στις άλλες κατηγορίες του μπάσκετ.