Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Μπήκαν οι μπουλντόζες στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Από την δημιουργία του υπαίθριου αμφιθεάτρου στο πίσω μέρος του οικοπέδου των παλιών στάβλων ξεκινούν οι εργασίες 

Μπήκαν οι μπουλντόζες και μέσα σε μία εβδομάδα καθάρισαν ήδη το οικόπεδο των παλιών στάβλων, στην Επάνω Σκάλα, όπου θα εκτελεστεί το έργο της ανάπλασης αυτού του χώρου που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως πάρκινγκ. Η εταιρεία “Δόμηση”, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία, ενώ επί τόπου βρίσκεται και προσωπικό της Αρχαιολογίας για την επίβλεψη των εργασιών. Η μελέτη δεν περιλαμβάνει εκσκαφές που ενδεχομένως θα καθυστερούσαν τις εργασίες και στην πρώτη φάση του έργου θα κατασκευαστούν οι υποδομές για την δημιουργία του υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Μέσα σε μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των 3 στρεμμάτων

Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 787.484 ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Αν δεν υπάρξουν εμπόδια και καθυστερήσεις θα παραδοθεί σε έναν χρόνο.

Όπως μας είπε ο μηχανικός της εταιρείας, Γιάννης Συκάς, μέχρι στιγμής οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Το πάρκο εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί στον ελεύθερο χώρο των 3 στρεμμάτων που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο. Ο Δήμος Μυτιλήνης εκπόνησε την μελέτη για την κατασκευή ενός αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης, 250 θέσεων και μπροστά από αυτό θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος, επίπεδος, ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και παγκάκια), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες. 

Εδώ θα δημιουργηθεί το υπαίθριο αμφιθέατρο

Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δίπλα, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων και στην τελευταία φάση του έργου θα εγκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός. Η επιλογή της θέσης αυτής έγινε με στόχο την ενοποίηση του Πάρκου Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε στα Τσαμάκια.

Μετά από το χαλίκι θα πέσει το τσιμέντο στο πίσω μέρος του οικοπέδου

Μετά από τον καθαρισμό του οικοπέδου, χθες έπεσε το χαλίκι στο πίσω μέρος του οικοπέδου όπου θα δημιουργηθεί το αμφιθέατρο. Θα ακολουθήσει η τσιμεντόστρωση και η εγκατάσταση των απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών συνδέσεων. 

Ο μηχανικός, Γ. Συκάς

Σύμφωνα με τον μηχανικό, κ. Συκά, «το δύσκολο κομμάτι του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία του αμφιθεάτρου και σ’ αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα. Από κει και πέρα, η διαμόρφωση του υπόλοιπου οικοπέδου ως χώρου πρασίνου και αναψυχής θα γίνει μέσα στην άνοιξη, με την κατασκευή των τοιχίων περιμετρικά, την διαμόρφωση του δαπέδου, τις φυτεύσεις, τα παγκάκια, κλπ.. Πιστεύω ότι δεν θα συναντήσουμε προβλήματα και το έργο μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης».

spot_img

More articles