Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μπράβο τους…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Για άλλη μια χρονιά οι Αγιασώτες «κέντησαν»! Αν και δεν κατάγομαι από εκεί, τους καμαρώνω. Χαίρομαι που ο τόπος μου έχει ένα τέτοιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό. Έχω γυρίσει (χωρίς υπερβολή, αλλά από βίτσιο), σχεδόν όλα τα νησιά μας, αλλά κυρίως τα ορεινά χωριά τους και όχι τα παραλιακά και τουριστικώς προβεβλημένα. Στην Κρήτη, Θέρισο-Μεσκλά-Κάνδανο-Αρμί-Ομαλό-Σπίλι-Μέρωμα-Ανώγεια-Ζονιανά-Γαλένι-Αρκαλοχώρι-Αρχάνες-Ψυχρό-Μαρώνια, στην Ρόδο στα Λαέρμα-Έμπωνα-Απόλλωνα-Πλατανιά-Ελεούσα,στην Έυβοια Προκόπι-Μαντούδι- Θαρούνια- Μελσσώνα, στην Κέρκυρα Σφακέρα-Λαυκί-Ομαλή-Λιαπάδες-Παλιό Χωριό-Άγιοι Δέκα, στην Κεφαλονιά Φαρακλάτα-Διλινάτα-Πάστρα, τέτοιο ζωντανό, δημιουργικό, παραγωγικό, πολιτιστικά ανεβασμένο, εμπορικά καπάτσο, με εκπληκτικά σοκάκια και αρχοντικά σπίτια, με την λαϊκή θυμοσοφία στα κόκκινα, με δικό τους θέατρο, με πρωτότυπη αρίθμηση των σπιτιών (υπάρχει λόγος), με παραγωγή τόσων παραδοσιακών τεχνικών προϊόντων (σκαλιστά ξύλινα έπιπλα-κεραμικά-κεντήματα), δεν έχω δει. Είναι ένα Ζαγοροχώρι (και μάλιστα ανεβασμένο), σε νησί. Κάνουν αθλητικές-θεατρικές-μουσικές-χορευτικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προβάλλοντας το χωριό τους στα πέρατα. Μπράβο τους. Προχθές με την γιορτή του κάστανου; ΧΑΜΟΣ!!!!!! Το αδιαχώρητο. Άσε που όλες οι κρουαζιέρες τουριστών που έρχονται στον τόπο μας, θα πάνε οπωσδήποτε και στην Αγιάσο. Και βέβαια, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτο εμπορικά, ΤΙΠΟΤΑ. Και πάλι μπράβο τους.                                                                         

Υ.Γ. Ένα χωριό που μου αρέσει πολύ είναι επίσης και τα Μεστά της Χίου, ίσως να υπάρχουν όμορφα και παραδοσιακά χωριά και σε άλλα νησιά που δεν έχω πάει, αλλά με το όλο πακέτο ύπαρξης, όπως αυτό της Αγιάσου, ΠΟΥΘΕΝΑ.

*** Κυριάκο, είσαι ο μόνος που επί πρωθυπουργίας σου, μπορούν να δημιουργηθούν κολυμβητικοί αλλά και κωπηλατικοί αγώνες, στην Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άγραφα, Κατάρα, Σπάρτη, Ζαγορά, Καρπενήσι, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη, αλλά σε ανοιχτούς φυσικούς χώρους, και όχι σε κλειστά κολυμβητήρια ή κωπηλατοδρόμια…

*** Καλά έκανε ο Αντρέας την γυναίκα του και την σάπισε… στο ξύλο!!! Ήτανε σε… αυτοάμυνα!

*** Φαντάσου να πάρεις μοτοσικλέτα, και να σου τύχει πινακίδα ΚΚΕ – 666!!! 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img