Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

“Μπροστά” με τον Π. Χριστόφα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Τις αρχές και τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023 παρουσίασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στη Μυτιλήνη και τα χωριά

Έτοιμος να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023, δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μυτιλήνης. Με σύνθημα το όνομα του συνδυασμού του “Μπροστά”, ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τις αρχές και τους άξονες αυτής της προσπάθειας, τονίζοντας ότι «πρέπει να αλλάξει η λογική που λειτουργεί ο Δήμος προς όφελος των πολιτών». Ο Π. Χριστόφας απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, ενώ δήλωσε ότι η Αυτοδιοικητική Κίνηση “Μπροστά” είναι ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ανοιχτή σε συνεργασίες με τις δημοκρατικές δυνάμεις και πολίτες που θέλουν ένα καλύτερο αύριο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Π. Χριστόφας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας που πρέπει να βρουν οριστική λύση για τους δημότες της πόλης και των χωριών. «Εμείς κοιτάζουμε κατ’ αρχήν την μεγάλη εικόνα, που είναι η καθημερινότητα, με σκοπό να ζούμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη πόλη και σε “ζωντανά” χωριά. Είναι σημαντικά τα μεγάλα έργα, αλλά δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την ουσιαστική ανάπτυξη χωρίς καθαριότητα, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές, σχολεία και αθλητικές υποδομές», τόνισε μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι η φιλοσοφία του συνδυασμού του συνοψίζεται στο τρίπτυχο «παρατηρώ, επεμβαίνω, δρω άμεσα. Ακούω την κοινωνία και διορθώνω για να πάμε μπροστά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ακόμη την ανάγκη αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στα χέρια της η Αυτοδιοίκηση θέτοντας προτεραιότητες για την πόλη και τα χωριά. Σε ό,τι αφορά την Μυτιλήνη, ο κ. Χριστόφας στάθηκε σε πέντε έργα που πρέπει να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό και αυτά είναι η κατασκευή της νότιας παράκαμψης – την οποία χαρακτήρισε ως έργο πνοής για την πρωτεύουσα και όλο το νησί – η μεταφορά του εμπορικού και του επιβατικού λιμανιού εκτός αστικού ιστού, η ηλεκτρική διασύνδεση της Λέσβου με την ηπειρωτική χώρα, οι αναπλάσεις των παραλιακών μετώπων στην Επάνω Σκάλα, τη Σουράδα και την Κράτηγο και ο βιολογικός καθαρισμός της νότιας πόλης. 

Σχετικά με τα χωριά, η νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση δίνει έμφαση στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, στην καθαριότητα, την αποκατάσταση των προβλημάτων στον φωτισμό και στην επέκταση – αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και των έργων των βιολογικών καθαρισμών.

«Ο συνδυασμός μας βασίζεται στην διαφάνεια, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την αξιοκρατία, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου ο κ. Χριστόφας, καλώντας «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες που θέλουν έναν τόπο καλύτερο να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια για να πάνε τον Δήμο μπροστά». Αν και απέφυγε να μιλήσει με ονόματα για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, είπε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μεταξύ των υποψηφίων θα βρίσκονται συνεργάτες του από την περιφερειακή παράταξη “Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο”. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική συνεργασίας με την παράταξη “Με πυξίδα τον πολίτη”, δεδομένου ότι η επικεφαλής, Εριφύλη Χιωτέλλη, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε επίσης για αυτοδιοικητική συστράτευση με επικεφαλής από τον κεντρώο χώρο, ο Π. Χριστόφας είπε ότι συνομιλεί με όλους τους αυτοδιοικητικούς, λόγω της θέσης του στην Περιφερειακή Αρχή, αλλά δεν έχει καταλήξει σε καμία συμφωνία μέχρι σήμερα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε επίσης την ιστοσελίδα του συνδυασμού του, www.mprosta2023.gr, από την οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις αρχές και τους βασικούς άξονες δράσης της Κίνησης, ενώ κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img