Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

«Να ανοίξουν με προσοχή τα σχολεία»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η πανδημία στην Ευρώπη βρίσκεται σε ύφεση, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων – ECDC να προειδοποιήσει πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν με την εφαρμογή μέτρων ώστε να αποφευχθεί η ευρεία διασπορά του κορονοϊού, αλλά και άλλων ιών.

Σε ανακοίνωσή του το ECDC αναφέρθηκε σε οδηγίες για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού στο σχολικό περιβάλλον, με τους ειδικούς του κέντρου να επισημαίνουν ότι πολύ σημαντικά για τη μη μετάδοση των ιών είναι μέτρα, όπως η προώθηση του εμβολιασμού των μαθητών και του προσωπικού κατά του COVID, η ενθάρρυνση της καλής υγιεινής του αναπνευστικού και των χεριών, η καθιέρωση βελτιωμένων συστημάτων αερισμού στους σχολικούς χώρους και η έκδοση συχνών υπενθυμίσεων για παραμονή στο σπίτι, όταν υπάρχουν αναπνευστικά συμπτώματα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν έχει προκύψει ακόμη κάτι νεότερο σε σχέση με τα μέτρα που θα ισχύουν για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο φαίνεται πως θα ακολουθηθεί το προ-πανδημίας μοντέλο, δηλαδή χωρίς περιορισμούς, μάσκες και τεστ. Παρ’ όλα αυτά πολλοί ειδικοί επισημαίνουν, πως ακόμη και χωρίς τα μέτρα αυτά θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος όλων (εκπαιδευτικών, μαθητών, λοιπού προσωπικού) πριν το πρώτο κουδούνι.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και να σχεδιάσει τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img