Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

«Να φωτιστεί το όνομα του ποιητή»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην επιγραφή του νέου κτιρίου του αεροδρομίου Μυτιλήνης, που έχει κατασκευάσει η Fraport, δεν φωτίζεται το όνομα του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο φέρει ο αερολιμένας, εκφράζει ομάδα πολιτών. Μάλιστα, με επιστολή τους πριν λίγο καιρό απευθύνθηκαν και στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη για το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια αλλαγή.

«Τι να σκέφτεται άραγε από την αιωνιότητα όπου βρίσκεται ο ξεχωριστά διάσημος νομπελίστας μας, που τίμησε ανά τον κόσμο το πολύπαθο νησί μας τη Λέσβο, όταν στον αερολιμένα Μυτιλήνης όπου φεγγοβολά, σκοτεινιάζοντας η επιγραφή σήμα της Fraport, το ονοματεπώνυμο εκείνου παραμένει θεοσκότεινο… εύγε στους αρμόδιους, που ακόμη δεν έσπευσαν να διορθώσουν αυτή την απαράδεκτη προσβολή», σχολιάζει η Λιάνα Τυραδέλλη, που μεταξύ άλλων υπογράφει την παρέμβαση, ενώ προσθέτει πως ακόμη χειρότερα από το γεγονός του μη φωτισμού του ονόματος, ανάμεσα στο όνομα και το επώνυμο του νομπελίστα ποιητή, υπάρχει ένας σωλήνας.

Για το θέμα απευθύνθηκαν στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο στις 16 Απριλίου, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν υπήρξε κάποια παρέμβαση και με ποιο αποτέλεσμα. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι γνωστό το ποια ακριβώς είναι η προσέγγιση της Fraport για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είχαμε θίξει μέσα από τη σχολιογραφία μας και πριν αρκετό καιρό. Και αυτό καθώς με μια προσεκτική ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως το όνομα του Οδυσσέα Ελύτη δεν παραμένει σκοτεινό, λόγω βλάβης, αλλά γιατί δεν είναι εξ αρχής φωτιζόμενο το συγκεκριμένο τμήμα της επιγραφής. Φαίνεται, όμως, πως δεν αποτελεί πολιτική της Fraport να φωτίζει μόνο το τμήμα που αφορά την τοποθεσία στα αεροδρόμιά της (εν προκειμένω το “Αεροδρόμιο Μυτιλήνης”), καθώς στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που επίσης διαχειρίζεται φωτίζεται πλήρως το όνομά του «Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img