Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

«Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Για προκλητική στάση της Κυβέρνησης και για απαράδεκτη ενέργεια κάνει λόγο σε ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του Κ.Κ.Ε., σχολιάζοντας την κλήση που έλαβαν διαδηλωτές για να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα για τα γεγονότα της 7ης Φεβρουαρίου στη Βάστρια. Μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Γιάννης Ζαφειρίου, και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος, καθώς οι φορείς που εκπροσωπούν ήταν διοργανωτές της κινητοποίησης στην περιοχή που ξεκίνησε η κατασκευή της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί κλιμάκωση του αυταρχισμού αλλά και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που είναι σε ισχύ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ενοχοποιούνται αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις σωματείων, συλλόγων επειδή στο τέλος μιας μαζικής διαδήλωσης – συγκέντρωσης μπορεί να γίνουν ορισμένα έκτροπα», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή, που αναφέρει πως υπόλογη για όσα έγιναν στη Βάστρια είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της και όχι οι διαδηλωτές, οι μαζικοί φορείς και οι εκπρόσωποί τους, που εκφράζουν – κατά την Τ.Ε. – τη θέληση της πλειοψηφίας του λεσβιακού λαού.

«Η κυβέρνηση είναι για ακόμα μια φορά γελασμένη, εάν νομίζει ότι με κλήσεις για εξηγήσεις προς διαδηλωτές, αιρετούς και συνδικαλιστές θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λεσβιακού λαού που παλεύει για να μην γίνει το νησί μας αποθήκη ψυχών της ΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τομεακή Επιτροπή, ζητώντας να σταματήσουν οι διώξεις, απευθύνοντας ταυτόχρονα και κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img