Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

«Να συνηθίσουμε τις καθυστερήσεις»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Προβληματισμός δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες έπειτα από δύο περιστατικά, που αφορούσαν πτήση της Aegean (που εκτελούσε η Ολυμπιακή) από τη Μυτιλήνη προς την Αθήνα. Και τα δύο αφορούν τεχνικά ζητήματα και οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις για την εκτέλεση των πτήσεων και ακόμη και αν δύσκολα θα πίστευε κανείς πως δημιουργείται κάποιο μοτίβο, ως προς τις τεχνικές βλάβες, το σίγουρο είναι πως έχει διαμορφωθεί ένα γενικότερο πλαίσιο που καθιστά το πρόγραμμα της εταιρείας “επιρρεπές” στις καθυστερήσεις.

Το πρώτο από τα περιστατικά που αναφέρουμε, προέκυψε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όταν γέμισε καπνούς αεροσκάφος της Aegean, στο χώρο πίσω από το πιλοτήριο, την ώρα που βρισκόταν στο διάδρομο της τροχοδρόμησης, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να μεταφέρει τους επιβάτες με άλλο αεροπλάνο. Και την περασμένη Κυριακή, όμως, όσοι ταξίδευαν για Αθήνα ήρθαν αντιμέτωποι με πολύωρη καθυστέρηση, ταξιδεύοντας εν τέλει με άλλο αεροπλάνο καθώς αυτό που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει την πτήση εμφάνισε «ύποπτες» ενδείξεις. 

«Γενικά δεν μπορούμε να πούμε πως η εταιρεία είναι “επιρρεπής” στις βλάβες. Πρόκειται για μια από τις πλέον σχολαστικές εταιρείες στο κομμάτι της ασφάλειας, με αυστηρές προδιαγραφές και πολιτικές που δεν συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε για την Aegean και για το ζήτημα των βλαβών ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος. «Από την άλλη, όλα δείχνουν πως οι καθυστερήσεις στις πτήσεις θα είναι όλο και πιο συχνές» επεσήμανε, ωστόσο, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις αυτές στο πλαίσιο λειτουργίας που επέλεξε η εταιρεία στην εποχή μετά τις καραντίνες.

Ειδικότερα, η περίοδος της πανδημίας και οι περιορισμοί που μεταξύ άλλων αυτή επέφερε και στις μετακινήσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα η αεροπορική εταιρεία να παγώσει την προγραμματισμένη προμήθεια νέων αεροσκαφών. Με την άρση των περιορισμών δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί άμεσα η παραγγελία τους, καθώς είχαν διατεθεί σε άλλες εταιρείες, αλλά την ίδια στιγμή η Aegean όχι απλά επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά εφαρμόζει ένα ιδιαίτερα σφιχτό πρόγραμμα πτήσεων, καλύπτοντας σχεδόν το 100% του διαθέσιμου χρόνου, για να ανταποκριθεί και στην αυξημένη ζήτηση που προκύπτει από την αύξηση των μετακινήσεων. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα μια φαινομενικά μικρή καθυστέρηση σε μια από τις πτήσεις, που εκτελεί η εταιρεία, να επιδράσει «αλυσιδωτά» και σε επόμενες δημιουργώντας προβλήματα στον γενικότερο προγραμματισμό. 

Πιθανότατα το επόμενο διάστημα να προχωρήσει η προμήθεια των νέων αεροσκαφών, που θα προστεθούν στο στόλο της αεροπορικής εταιρείας, οπότε και θα μειωθούν οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις στις πτήσεις της.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις