Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Νέα απορριμματοφόρα και φορτηγά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην ριζική ανανέωση του στόλου του προχωρά ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και τα προγράμματα “Φιλόδημος” και “Αντώνης Τρίτσης”. Χθες το πρωί έφθασαν από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής πέντε καινούργια απορριμματοφόρα και δύο ανατρεπόμενα φορτηγά, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα αναμένονται 11 ακόμη νέα οχήματα. 

Με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης, ύψους 1.600.000 ευρώ, αγοράστηκαν τα νέα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά που έφθασαν χθες, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν παραληφθεί 4 διπλοκάμπινα ημιφορτηγά, 3 σάρωθρα και ένας φορτωτής. Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί επίσης το κόστος για ένα επιπλέον σάρωθρο και ένα όχημα – πλυντήριο που θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” ο Δήμος ενέταξε πέντε απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων και ένα σάρωθρο τα οποία αναμένονται τον επόμενο μήνα, ενώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έχει ενταχθεί η προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και συγκεκριμένα 2 σάρωθρα, 5 επιβατικά SUV, 2 φορτηγά πολλαπλών χρήσεων και ένα πλυστικό μηχάνημα.

Μέχρι σήμερα ο στόλος του Δήμου αριθμεί 130 οχήματα και μηχανήματα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε κακή κατάσταση λόγω παλαιότητας και φθορών. Με το νέο εξοπλισμό θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή, η αγορά αυτών των οχημάτων λύνει τα χέρια του Δήμου σε πολλές περιπτώσεις, ανανεώνοντας παράλληλα τον παλιό στόλο που παρουσιάζει συχνά ζημιές, με συνέπεια να βρίσκεται εκτός υπηρεσίας. Τα σάρωθρα που βγήκαν στην κυκλοφορία είναι σύγχρονα μηχανήματα που σκουπίζουν και πλένουν δρόμους και πεζοδρόμια γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και σε δύσκολα σημεία. 

Το προηγούμενο διάστημα έγινε η αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων κάδων σε πολλές γειτονιές της Μυτιλήνης και των χωριών με 500 νέους, που προμηθεύτηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και νέα προμήθεια 200 κάδων με το ποσό των 30.000 ευρώ. «Η προσπάθεια για την βελτίωση των υπηρεσιών στην καθαριότητα είναι συνεχής και επιβεβλημένη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο νέος εξοπλισμός, τα οχήματα και οι κάδοι, θα μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά απαιτείται η συνεργασία όλων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για να διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου», δήλωσε η Δ. Αλεξανδρή. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img