Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Νέα άσφαλτος στη Σουράδα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Ολοκληρώνεται το έργο της ανάπλασης που άλλαξε την όψη και την λειτουργία της περιοχής

Νέα άσφαλτος θα πέσει από σήμερα στην Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση με την οδό Γεωργίου Μούρα έως τη διασταύρωση με την οδό Μυρογιάννη (καφετέρια “Σελάνα”). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης οι εργασίες θα εκτελεστούν από σήμερα, Πέμπτη έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Μετά από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Μυτιλήνης, η Ελ. Βενιζέλου θα παραμείνει ανοιχτή και οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Ειδικότερα, τα διερχόμενα οχήματα θα ειδοποιούνται με πληροφοριακές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν στην αρχή και στο τέλος του δρόμου, για το ρεύμα το οποίο θα παραμένει κλειστό κατά την εκτέλεση των εργασιών. Με ευθύνη της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας θα υπάρχει προσωπικό, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας, για να ρυθμίζει την κυκλοφορία στην αρχή και στο τέλος κάθε τμήματος, στο οποίο εκτελούνται εργασίες, προς αποφυγή ατυχήματος.

Αυτή είναι η τελευταία φάση του έργου της ανάπλασης της Σουράδας που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 1.222.476 ευρώ και ήταν μια αναγκαία παρέμβαση στον κεντρικό και μοναδικό οδικό άξονα της  πόλης μας από και προς το Αεροδρόμιο, ο οποίος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Ο κεντρικός αυτός δρόμος, από τη Σουράδα – από την είσοδο δηλαδή της πόλης – μέχρι το Μακρύ Γιαλό, άλλαξε όψη και λειτουργία με την εκτέλεση των εργασιών οδοποιίας, τις πλακοστρώσεις, την τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφοριακής ρύθμισης, τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και την αναβάθμιση του φωτισμού. 

Ο κόμβος στο Φόρο

Εκτεταμένες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν στα πεζοδρόμια, όπου μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκαν και κιγκλιδώματα ασφαλείας, προσβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, λωρίδα όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης, κλπ.. Σε ό,τι αφορά την κατασκευή των ισόπεδων κόμβων, ο πρώτος κόμβος που θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι στον Φόρο, στην διασταύρωση δηλαδή της Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Μούρα, όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά και τροχαία ατυχήματα. Εκεί διαμορφώθηκε μια τριγωνική νησίδα που διαχωρίζει την κατεύθυνση των οχημάτων προς το Αεροδρόμιο και προς την περιοχή της Ακαδημίας. Η οδική ασφάλεια στο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο βελτιώθηκε σημαντικά τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες οδηγούς που δεν γνωρίζουν τους δρόμους, ενώ τοποθετήθηκε και η κατάλληλη σήμανση. Ο δεύτερος κόμβος βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων επί του κεντρικού δρόμου και των παράπλευρων στενών που συχνά προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία.

Πριν μερικές εβδομάδες τέθηκε σε λειτουργία ο ηλεκτροφωτισμός με τα νέα φωτιστικά σώματα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου και η ασφαλτόστρωση από τον Φόρο μέχρι το Ναυτικό Όμιλο θα αποτελέσει τη συνέχεια του έργου που είχε εκτελέσει πριν 4 χρόνια η Περιφέρεια για την βελτίωση του δρόμου.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής, «το σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί, αναδεικνύοντας την ιστορική αυτή περιοχή με τα παλιά αρχοντικά της Μυτιλήνης, που αποτελούν την πρώτη εικόνα για τους επισκέπτες. Σε αυτή την τελευταία φάση πριν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους πολίτες, ζητάμε την κατανόηση, την προσοχή και την υπομονή των συνδημοτών μας. Η Τεχνική μας Υπηρεσία προς αποφυγή κυκλοφοριακής σύγχυσης και ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, ενόψει του επικείμενου μεγάλου έργου Ανάπλασης της Προκυμαίας και της επισκευής του Παλαιού Λιμεναρχείου, προχωρά με προγραμματισμό σε κάθε άλλη εργασία στις αστικές οδούς της πόλης μας».

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img