Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Νέα διάκριση για το Ούζο Veto

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

 

Νέα διάκριση για το Ούζο Veto του Δημήτρη Σπέντζα, αυτή τη φορά από το περιοδικό “Γαστρονόμος” της εφημερίδας Καθημερινή, που γιόρτασε τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση, με λάμψη και επισημότητα, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον “Γαστρονόμο”, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ. 

Από την εκδήλωση απονομής βραβείων του περιοδικού Γαστρονόμος

Φέτος τα βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά. 

Έντεκα βραβεία δόθηκαν σε ισάριθμους παραγωγούς και επιχειρήσεις από διαφορετικούς χώρους, όλους με κοινό παρονομαστή τη μικρασιατική και ποντιακή καταγωγή. Όλοι τους είναι απόγονοι προσφύγων, που έφεραν στην Ελλάδα μοναδικά προϊόντα και που, ως κληρονόμοι αυτής της παράδοσης, συνεχίζουν με αφοσίωση και σεβασμό το σπουδαίο έργο των πατεράδων και των παππούδων τους.

Από την απονομή των βραβείων ο Δημήτρης Σπέντζας πρώτος στη σειρά με το μπλε σακάκι

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα. Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που το συνεχίζουν 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του και το παρέλαβε ο δισέγγονος του ιδρυτή, Δημήτρης Σπέντζας, αφιερώνοντάς το στην αδελφή του Μυρτώ, με την οποία έχουν πια αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης συνεχίζοντας το μεγάλο ταξίδι του προπάππου Γιώργου, του παππού Δημήτρη και του πατέρα Γιώργου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε: «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή». 

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ, αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Το Ούζο Veto

Με έδρα την Μυτιλήνη από το 1948, το Ούζο Veto έχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 ευρωπαϊκές χώρες. Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το 1892 στην Πέργαμο της Μ. Ασίας και συνεχίζεται το 1948 στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. 

Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «Spentza», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. 

Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του. 

 

spot_img

More articles