Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα γραμμή Αϊβαλί – Πέτρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  •  Την επαναλειτουργία της πύλης Σένγκεν επιδιώκει η Δημοτική Αρχή με στόχο τη σύνδεση με τα απέναντι παράλια

Νέα σελίδα στις σχέσεις των δυο γειτονικών Δήμων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον Δήμο του Αϊβαλί.  Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής του Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο και τους Αντιδημάρχους Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, Ζαχαρώ Ιωακείμ και Γιώργο Μακρογιάννη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Αϊβαλί, Μεσούτ Εργκίν (Mesut Ergin), τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου της πόλης και τον Πρόεδρο, Αλί Ουτσάρ (Ali Ucar), καθώς και με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση των απέναντι ακτών με τη Λέσβο. 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Από όλες τις πλευρές συμφωνήθηκε η ανάγκη να λειτουργήσει φέτος η πύλη εισόδου της Πέτρας για πλοιάρια που θα δραστηριοποιηθούν στη γραμμή Αϊβαλί – Πέτρα. Όπως τόνισαν, αυτό θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης από μεγάλο αριθμό Τούρκων επισκεπτών, που ιδιαίτερα φέτος αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Επίσης θα εξυπηρετήσει και μεγάλο αριθμό επισκεπτών που κατευθύνονται για διακοπές στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και κυρίως πολλούς από αυτούς που προτιμούν την περιοχή της Πέτρας – Μολύβου – Ανάξου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να υπάρξει επίσκεψη εργασίας από τουρκικής πλευράς ώστε να εξεταστούν επί τόπου όλα αυτά που μπορούν να γίνουν από το Δήμο Δυτικής Λέσβου στην κατεύθυνση την ερχόμενη άνοιξη να επαναλειτουργήσει η πύλη εισόδου του λιμανιού της Πέτρας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και φυσικά των χιλιάδων αναμενόμενων Τούρκων επισκεπτών.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο του Αϊβαλί επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων με τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συναντήσεων νέων και θεματικών ανταλλαγών, ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων που συνδέουν τους δυο Δήμους, καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα στην προοπτική της ανάπτυξης.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Τ. Βέρρος έκανε την εξής δήλωση: «Μας συνδέουν πολλά πράγματα πέρα από τη θάλασσα που βρέχει το Αϊβαλί και τις ακτές του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου μας. Μας συνδέει πρώτα και πάνω από όλα η κοινή μας βούληση να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε σε μια ειρηνική γειτονιά. Αυτό είπα και στη συνάντησή μου τόσο με τους ανθρώπους του Δήμου όσο και με εκείνους του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί. Δεν ήρθα να κάνω επίσκεψη. Επίσκεψη κάνεις σε κάποιον ξένο, εγώ σας βλέπω σαν γείτονες, οπότε ήρθα να δω τους γείτονές μας. Ο Δήμος μας έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας του λιμανιού της Πέτρας και νομίζω ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το ξανάνοιγμα της πύλης αυτής του Δήμου μας προς την ανατολή. Πέραν της σημασίας για το τουριστικό προϊόν, θα διερευνήσουμε την πιθανότητα το λιμάνι της Πέτρας να λειτουργήσει ως πύλη εμπορικών συναλλαγών. Επίσης, συμφωνήσαμε οι δυο Δήμοι να συνεργαστούν και να συλλειτουργήσουν σε μια σειρά ζητημάτων, προάγοντας την κοινή ανάγκη για έναν πολιτισμό της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Σύντομα και μετά την ανταπόδοση της επίσκεψης του φίλου Τούρκου Δημάρχου Μεσούτ Εργκίν στο Δήμο μας θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες τέτοιες δράσεις».

spot_img

More articles

spot_img