Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Νέα οχήματα στο Δήμο Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Δύο ηλεκτρικά σάρωθρα και δύο ηλεκτρικούς φορτωτές παρέλαβε η Υπηρεσία Καθαριότητας αυτή την εβδομάδα, ενώ επίκειται η παραλαβή πέντε συμβατικών μεγάλων απορριμματοφόρων και ενός οχήματος πλυντηρίου κάδων

Άργησε, αλλά έρχεται ο νέος μηχανολογικός εξοπλισμός που είχε παραγγείλει ο Δήμος Μυτιλήνης για την ενίσχυση των Υπηρεσιών του, τόσο με συμβατικά όσο και με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Την Τρίτη έφθασαν από την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής 2 ηλεκτρικά σάρωθρα και 2 μικροί ηλεκτρικοί φορτωτές, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παραλαβή 5 συμβατικών μεγάλων απορριμματοφόρων και ενός οχήματος πλυντηρίου κάδων. Η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ τα συμβατικά οχήματα αγοράστηκαν από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος είχε παραλάβει πέντε σύγχρονα απορριμματοφόρα και δύο ανατρεπόμενα φορτηγά με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Επίσης, έχουν βγει στην κυκλοφορία τα τρία νέα σάρωθρα που είναι σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία σκουπίζουν και πλένουν δρόμους και πεζοδρόμια γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και σε δύσκολα σημεία. Τα υπόλοιπα 10 οχήματα που θα ξεκινήσουν να παραλαμβάνονται από τον επόμενο μήνα είναι πέντε απορριμματοφόρα τύπου πρέσας, ένα όχημα πλυντήριο κάδων, δύο ημιφορτηγά διπλοκάμπινα 4Χ4 και δύο επιβατικά 1.400 κυβικών. Συνολικά, κατά την διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έχουν αγοραστεί 45 νέα οχήματα, απορριμματοφόρα, επιβατικά, μηχανήματα έργου, σάρωθρα, πλυντήρια κάδων και δρόμων, κλπ. με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα έγινε η αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων κάδων σε πολλές γειτονιές της Μυτιλήνης και των χωριών με 500 νέους που προμηθεύτηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και νέα προμήθεια 200 κάδων με το ποσό των 30.000 ευρώ.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ζαφειρίου, σε λίγες μέρες θα βγει και πάλι στους δρόμους το πλυντήριο κάδων που είχε παροπλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω βλάβης, η οποία επισκευάστηκε και πλέον, μετά από την αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται το πλύσιμο των κάδων με ειδικά απολυμαντικά υλικά και ζεστό νερό. «Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Μπορεί το εργατικό δυναμικό να μειώνεται συνεχώς, αλλά τουλάχιστον αυξάνουμε τα οχήματα και έτσι βελτιώνεται η απόδοση σε όλες τις Υπηρεσίες. Ειδικά η προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια σημαντική βοήθεια για τον Δήμο, αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων από τα καύσιμα, κλπ.. Το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν και οι Σταθμοί Ταχείας Φόρτισης για να φορτίζονται γρήγορα σε καθημερινή βάση. Σημαντική είναι επίσης η επαναλειτουργία του πλυντηρίου των κάδων, όχι μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά και στα χωριά που θα ξεκινήσει άμεσα».

spot_img

More articles