Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Νέα παράταση για τα σχολεία της Ακαδημίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Σε 2-3 μήνες οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου επιστρέφουν στις αίθουσες», εκτιμά ο Στρατής Τζιμής

Παράταση πέντε μηνών δόθηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, στο κτίριο όπου συστεγάζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης, αλλά και στο κτίριο του 5ου ΓΕΛ. Η νέα ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Διαύγεια, είναι η 12η Μαρτίου 2023 και όσον αφορά τους λόγους της νέας παράτασης αυτή αποδίδεται στην πανδημία και τα γενικότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και σε συμπληρωματικές εργασίες που διαπιστώθηκε πως έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

«Εκ του νόμου, ο εργολάβος είχε το δικαίωμα λόγω COVID και των προβλημάτων που υπάρχουν στον εφοδιασμό υλικών, να ζητήσει έως 6 μήνες παράταση. Εν τέλει ζήτησε και έλαβε 5 επιπλέον μήνες προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά πέραν των άλλων θα γίνουν και κάποιες συμπληρωματικές εργασίες, που διαπιστώθηκε πως χρειάζονται», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, διευκρινίζοντας πως η προθεσμία αφορά τη «διοικητική» παράδοση του έργου. «Ουσιαστικά οι εργασίες θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, απλά θα απαιτηθεί και ένα διάστημα για την διευθέτηση και των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων. Εκτίμησή μου είναι πως σε 2 με 3 μήνες τα παιδιά θα μπουν στις αίθουσες, ίσως και πιο νωρίς. Όπως είπε και ο Δήμαρχος και εγώ κατά τον αγιασμό στο σχολείο, σύντομα τα παιδιά θα βγουν από τις προκάτ αίθουσες» επεσήμανε και σχολίασε πως ήδη ο κυριότερος όγκος των παιδιών, δηλαδή οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κάνουν μάθημα κανονικά σε σχολικές αίθουσες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η 2η παράταση που δίνεται για το έργο της αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, που περιλαμβάνει πέραν του κτιρίου που συστεγάζεται το 3ο Δημοτικό και το Ειδικό Σχολείο, το γήπεδο μπάσκετ και το κτίριο του 5ου ΓΕΛ. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της αναδόχου εταιρείας υπεγράφη τον Αύγουστο του 2019 και προέβλεπε την ολοκλήρωση του έργου σε διάστημα 15 μηνών. Αργότερα, όμως, δόθηκε η παράταση περαίωσης των εργασιών κατά 11 επιπλέον μήνες, μεταξύ άλλων λόγω καθυστέρησης έναρξης των εργασιών λόγω της καθυστερημένης μετεγκατάστασης μαθητών ή και της ταυτόχρονης εκτέλεσης εργασιών και πραγματοποίησης μαθημάτων.

«Το έργο κινδύνεψε καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη μετεγκατάστασης των μαθητών. Ήρθε ο εργολάβος και είπε πως δεν μπορεί να ξεκινήσει με τους μαθητές μέσα στο κτίριο, και “σώσαμε” το έργο με το να φέρουμε τις προκάτ αίθουσες» υποστήριξε ο κ. Τζιμής, μιλώντας για τις καθυστερήσεις, που είχαν προηγηθεί.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img