Νέα περιπέτεια για το βρέφος από τη Γέρα

φωτο αρχείου
Spread the love


  • Το αγοράκι είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία η οποία δημιούργησε πρόβλημα στο λάρυγγα, το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα για την ενίσχυση του αναπνευστικού

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς που ανεβαίνει από το περασμένο καλοκαίρι η οικογένεια από τον Μεσαγρό της Γέρας με το βρέφος που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω σοβαρού προβλήματος στην καρδιά που διαπιστώθηκε μόλις γεννήθηκε. Οι γονείς βρέθηκαν και πάλι στην πρωτεύουσα την προηγούμενη εβδομάδα για να δουν το παιδί τους, αλλά τα νέα από τους γιατρούς δεν είναι ευχάριστα. Το αγοράκι είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία η οποία δημιούργησε πρόβλημα στο λάρυγγα και, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να μεταφερθεί σε Κλινική του εξωτερικού για την αποκατάστασή του. 

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε στις 4 του περασμένου Αυγούστου, χωρίς οι γονείς να προλάβουν να χαρούν την γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, αφού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια σπάνιας μορφής, με δύο παράλληλες παθήσεις, που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Από την ίδια μέρα ξεκίνησε ο αγώνας της οικογένειας για να κρατήσει στη ζωή το αγοράκι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με δυσβάσταχτο ψυχικό, αλλά και οικονομικό κόστος για τους γονείς, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. 

Οι επεμβάσεις

Από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” όπου γεννήθηκε μεταφέρθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου έγινε καθετηριασμός στο νεογέννητο και διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί εκεί. Παρέμεινε στο Νοσοκομείο για 2 σχεδόν μήνες και μετά από συσκέψεις της ομάδας των γιατρών που το είχαν αναλάβει, συνέστησαν στους γονείς να απευθυνθούν στο “Ιασώ Παίδων”. Στις 14 Οκτωβρίου το αγοράκι υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου έγινε και το δεύτερο χειρουργείο, για να κλείσει ο θώρακας του παιδιού και να μπει σε διαδικασία ανάρρωσης. 

Μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αναπνευστική υποστήριξη (οξυγόνο) και τραχειοστομία. Επιπλέον, στις αρχές του Ιανουαρίου υποβλήθηκε σε γαστροστομία, δηλαδή στη δημιουργία τεχνητής επικοινωνίας του στομαχιού με το δέρμα μέσω ενός λεπτού σωλήνα με σκοπό τη διοχέτευση τροφής, νερού και φαρμάκων στο βρέφος αφού, επί του παρόντος, είναι αδύνατη η κατάποσή τους. Με τον τρόπο αυτό έχει αυξηθεί το βάρος του τους τελευταίους 2 μήνες και από 3 κιλά έφθασε σήμερα τα 4.860.

Το πρόβλημα στο λάρυγγα

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η πορεία της υγείας του εξελισσόταν ομαλά, στην τελευταία επίσκεψη των γονιών του στην Αθήνα ενημερώθηκαν για το πρόβλημα στο λάρυγγα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οι γιατροί προσπάθησαν να περάσουν ένα μεγαλύτερο σωληνάκι για την τραχειοστομία ώστε να αναπνέει καλύτερα και πιο ελεύθερα το βρέφος και διαπίστωσαν ότι ο λάρυγγας έχει “σκιστεί”. 

Για την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση από εξειδικευμένο παιδοχειρουργό και όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο πατέρας, Αλέξης Τσιρτσιλιός, είναι άγνωστο αν θα βρεθεί κάποιος στην χώρα μας για να το αναλάβει. «Δυστυχώς, ενώ περιμέναμε ότι θα βγούμε σύντομα από αυτό τον εφιάλτη, προέκυψε αυτό το ζήτημα με τον λάρυγγα και μας πάει πίσω. Οι γιατροί μας είπαν ότι θα παραμείνει για λίγες ακόμη εβδομάδες στη ΜΕΘ του “Ιασώ” και θα προσπαθήσουν να βάλουν το μεγαλύτερο σωληνάκι για να αναπνέει καλύτερα. Αν δεν πετύχει λόγω του προβλήματος στο λάρυγγα, θα μεταφερθούμε στην Εντατική του Παίδων “Αγία Σοφία” για να πάρει λίγο ακόμη βάρος από το στομάχι και μετά θα πρέπει να φύγουμε στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, εξειδικευμένα Κέντρα για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχουν στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, ενώ το κόστος είναι πολύ υψηλό και εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 200.000 ευρώ. Επιπλέον, κάθε μήνας νοσηλείας του βρέφους στη ΜΕΘ κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια είναι αποφασισμένη να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να σώσει το παιδί της, που έχει αποδειχθεί μεγάλος μαχητής, παρ’ ότι είναι μόλις 7 μηνών…

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση