Νέα βράβευση του Γιώργου Γιαντά

Στα πλαίσια του 36ου πανελλήνιου διαγωνισμού λογοτεχνίας «Σικελιανά 2020» του διεθνούς  πολιτιστικού ομίλου Σαλαμίνας «Το Καφενείο των Ιδεών», επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν 15 μυθιστορήματα για το 2020. Τα δύο από αυτά ήταν του Μυτιληνιού συγγραφέα Γιώργου Γιαντά. Πρόκειται για τα έργα του: «Για ένα παιδί» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές» και «Βαβέλ» από τις εκδόσεις «Λιβάνη». Ο συγγραφέας και αρθρογράφος των «Νέων της Λέσβου» έχει μέχρι σήμερα 7 μυθιστορήματα διαφορετικής θεματολογίας στο ενεργητικό του, ενώ έχουν προηγηθεί βραβεύσεις έργων του από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων στην κατηγορία «Βιβλία Χρονιάς».

Ο συγγραφέας Γιώργος Γιαντάς

Φέτος κυκλοφόρησε το τελευταίο του μυθιστόρημα μυστηρίου με τίτλο «Αμφιβολίες» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές», το οποίο εκτυλίσσεται στο νησί της Λέσβου. Επανακυκλοφόρησε επίσης το πρώτο έργο του, το ιστορικό μυθιστόρημα «Ως την τελευταία πνοή» από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο», το οποίο αφορά τη Σμύρνη του 1919.

Για τη νέα αυτή διάκρισή του ο Γιώργος Γιαντάς  δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου»: «Κάθε βράβευση αποτελεί αναμφίβολα ηθική ανταμοιβή και μία μορφή δικαίωσης για τον δημιουργό. Χωρίς φυσικά να παραλείπεται το γεγονός πως η λογοτεχνική αξία των βιβλίων εξαρτάται επίσης και  από την αντοχή τους στο χρόνο – τη διαχρονικότητά τους, την ικανότητα να αγγίζουν την ψυχή του αναγνώστη οποιαδήποτε στιγμή της διαδρομής τους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του πολιτιστικού ομίλου Σαλαμίνας, κ. Ντίνο Κουμπάτη και την κριτική επιτροπή για την τιμή και τη βράβευση των έργων αυτών».