Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

«Νέο χτύπημα στην ανάπτυξη από Μουτζούρη»


Την απόφαση απόσυρσης της προκήρυξης χρηματοδότησης επιχειρήσεων για καινοτόμες επενδύσεις από τον Περιφερειάρχη, αλλά και τις φήμες για ανάκληση και άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σχολιάζει με αιχμηρή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», Γιάννης Σπιλάνης. Απόφαση που ο κ. Σπιλάνης σημειώνει πως είναι ενάντια στην ανάπτυξη των νησιών, τη στιγμή που όλοι συμφωνούν για το έλλειμμά της και πως χρειάζεται να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη δείχνει για μια ακόμη φορά να μην αντιλαμβάνεται καν το βασικό αντικείμενο των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», αναφέρει η ανακοίνωση, όπου σημειώνεται πως η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη έχει δύο θύματα: Τους επιχειρηματίες που είχαν προετοιμάσει τους φακέλους και τις επιχειρήσεις τους για μια αλλαγή πορείας υιοθετώντας τις αναγκαίες καινοτομικές δράσεις που είναι απαραίτητες για να είναι ανταγωνιστικές στις νέες προκλήσεις, ξοδεύοντας μάλιστα ώρες και χρήματα για την προετοιμασία αυτή και τα νησιά που δεν θα δουν τη “γέννηση” νέων και την αναγέννηση υφιστάμενων επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα.

Ο κ. Σπιλάνης χαρακτηρίζει «δικαιολογία» το ότι τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό πήγαν στα μέτρα COVID-19, σημειώνοντας πως πιθανά κάποιες επιχειρήσεις να είχαν ξεκινήσει να επενδύουν πιστεύοντας ότι λόγω της βαθμολογίας τους είχαν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Διερωτάται, επίσης, πότε ανακάλυψε η Περιφέρεια ότι δεν έχει τα χρήματα και πού πήγαν τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί και γιατί αποφασίζει να τιμωρηθούν – όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση – οι επιχειρηματίες και όχι να ζητηθούν επιπλέον πόροι.

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη πορεύεται προς την επανεκλογή της με άλλη ατζέντα: Αυτή της διεκδίκησης του χρίσματος από τη Ν. Δημοκρατία. Γι’ αυτό άλλωστε προσέλκυσε και άλλα τέσσερα στελέχη της δίνοντάς τους θέσεις αντιπεριφερειαρχών. Αυτό δικαιολογεί και την αφωνία των τοπικών στελεχών της ΝΔ που βρίσκονται σε θέση αναμονής, περιμένοντας πού θα δοθεί το δαχτυλίδι για τις επόμενες εκλογές και προτιμούν να θυσιάσουν το μέλλον των νησιών μας μπροστά στο προσωπικό και κομματικό συμφέρον», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.