Ψηλά έχει βάλει τον πήχη στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες “Oxygen Academy”, που λειτουργεί από τις αρχές της χρονιάς στην Επάνω Σκάλα. Το ΚΔΑΠ Καινοτομίας και Συμπερίληψης είναι ακόμη μια πρωτοβουλία του Τάσου Μπαλή, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει πρωτοπόρες δομές στο χώρο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στη Λέσβο.
Το νέο Κέντρο αποτελεί έναν κοινό τόπο εμπειριών για όλα τα παιδιά, ενισχύοντας το μοντέλο της συμπερίληψης και ανοίγοντας το δρόμο προς ένα πιο ισότιμο και τεχνολογικά προηγμένο εκπαιδευτικό μέλλον, την καινοτομία και την κοινωνική ευαισθησία που μπορούν να συνδυαστούν, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί έχει ίσες ευκαιρίες για μάθηση και εξέλιξη. Το ΚΔΑΠ στην Επάνω Σκάλα έρχεται να προστεθεί στα 4 Κέντρα που λειτουργούν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Προκυμαία Μυτιλήνης, τη Χρυσομαλλούσα, το Σκόπελο της Γέρας και την Καλλονή, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές παιδαγωγικές μεθόδους και πρακτικές.
Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την εκπαιδευτική ρομποτική της LEGO στο νησί, δημιουργώντας τμήματα STEM και υλοποιώντας τη διερευνητική μάθηση μέσα από αμέτρητα projects. Ο στόχος είναι η μάθηση μέσα από το παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι η διαμόρφωση ομάδας παιδιών με το βλέμμα στραμμένο στο τεχνολογικό μέλλον.
Παράλληλα, πολύ σύντομα, το “Oxygen Academy” φιλοδοξεί να επεκτείνει τη δράση του μέσω μιας νέας διαδικτυακής πλατφόρμας, που θα λειτουργεί ως ψηφιακό “Oxygen Academy” ΚΔΑΠ. Εκεί, όλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως μελέτη, ρομποτική, STEM και διερευνητική μάθηση. Η πλατφόρμα θα παρέχει πρόσβαση και ενημέρωση σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
- Προκυμαία τηλ.: 2251026970
- Χρυσομαλλούσα τηλ.: 2251040189
- Καλλονή τηλ.: 2253029334
- Email: [email protected]