Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νέο τροχαίο με αδέσποτα ζώα στο δρόμο προς Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πριν προλάβει καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι από τα ρεπορτάζ για το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δρόμο προς Καλλονή, στο ύψος των αλυκών, όταν μία γυναίκα οδηγός ήρθε αντιμέτωπη με ένα κοπάδι τρομαγμένων αλόγων που έτρεχαν πάνω στο δρόμο, με συνέπεια να μην αποφευχθεί η σύγκρουση με τα ζώα (δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν νεκρά από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για υγειονομική ταφή και το αυτοκίνητο της οδηγού υπέστη σοβαρές ζημιές, ευτυχώς όμως η ίδια δεν τραυματίστηκε σοβαρά), άλλο ένα τροχαίο σημειώθηκε χθες το πρωί.  

Το νέο τροχαίο και αυτό λόγω αδέσποτων ζώων καταγράφεται στον ίδιο δρόμο μερικά χιλιόμετρα πιο πριν στο ύψος της ευρύτερης περιοχής προς Διαβολόρεμα μετά τους Λάμπου Μύλους. Ένα κοπάδι αιγοπροβάτων που κινούνταν μέσα στο δρόμο προκάλεσε το συμβάν, καθώς στην προσπάθειά του να τα αποφύγει ένας οδηγός έπεσε τελικά πάνω τους φρενάροντας απότομα, με συνέπεια να χτυπήσει πίσω του ένα άλλο αυτοκίνητο που τον ακολουθούσε, ενώ πέθαναν και δύο από τα πρόβατα μέσα στο δρόμο.

Δύο νεκρά άλογα το Σάββατο, δυο νεκρά πρόβατα χθες το πρωί και ευτυχώς που δεν θρηνούμε και ανθρώπινες ζωές

Παρά τα τροχαία ατυχήματα λόγω αδέσποτων ζώων στους δρόμους της Λέσβου οι αρμόδιες αρχές και εν προκειμένω η Περιφέρεια, μέσω της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, το Δασαρχείο και η αστυνομία δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα στο βαθμό που πρέπει, ώστε να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες των ζώων, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα. Από ένα κοπάδι κατσίκες που βλέπει κανείς αρκετά συχνά σε εβδομαδιαία βάση στην περιοχή της Παγανής μέχρι τα άλογα στην Καλλονή, γαϊδούρια και κοπάδια αιγοπροβάτων πριν τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για κάθε διερχόμενο οδηγό και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη και μπορεί να συμβεί σοβαρό τροχαίο. 

Από το χθεσινό τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα (οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν την εμπλοκή ενός στρατιωτικού αυτοκινήτου, τελικά, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν και το πιθανότερο το όχημα να σταμάτησε για βοήθεια ή να είχε απόσταση από το συμβάν), ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι οδηγοί και το γεγονός περιορίζεται στις υλικές ζημιές, σοβαρότερες για το μπροστινό αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στα πρόβατα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης των ζώων που κινούνταν μέσα στο δρόμο είναι γνωστό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή, καταγόμενος από την Αγία Παρασκευή, έχοντας τα ζώα του να βόσκουν αμέριμνα όπου βρουν, χωρίς να τα περιορίζει ή τουλάχιστον να τα επιτηρεί για να μην βγαίνουν στο δρόμο. 

spot_img

More articles

spot_img