Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Μικροί δημοσιογράφοι” στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τους μαθητές της Ε τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης υποδέχτηκαν στα γραφεία τους ΤΑ ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ  στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τμήματος καθώς το προσεχές διάστημα σκοπεύουν να εκδώσουν Σχολική Εφημερίδα  ενώ την ίδια μέρα επισκέφτηκαν και τον Τηλεοπτικό Σταθμό Αίολος.

Τα παιδιά έφτασαν στα γραφεία μας  συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους κ. Ειρήνη Βαρελτζή μια εξαίρετη εκπαιδευτικό που έχει ενθουσιάσει εδώ και 2 χρόνια γονείς και μαθητές για την αμεσότητά και την επιμονή της στη διδασκαλία της ύλης και στην εκπαίδευση των παιδιών με υψηλούς στόχους και συνεχή ενημέρωση των γονέων πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο για τη δημόσια εκπαίδευση. Έχει δε, ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η δασκάλα επιμελείται εξαιρετικών βίντεο που γυρίζονται στο σχολείο  μαζί με τα παιδιά με στόχο να ευαισθητοποιούν σε θέματα σχολικής βίας, παιδικού καρκίνου κ.α.. Βίντεο που έχουν επαγγελματικό επίπεδο και συγκινούν για το σενάριο και τη σκηνοθεσία, καθώς και  η συμμετοχή των παιδιών και αξίζουν βράβευση για αυτή τη δουλειά.

Οι 14 μαθητές που επισκέφτηκαν την εφημερίδα μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλα τα στάδια της έκδοσης των Νέων της Λέσβου και συντάξαμε μαζί τους ένα νέο φύλλο που περιελάμβανε την είδηση της επίσκεψης τους στα γραφεία μας ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γα την ιστορία του Τύπου.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και με την διαδικασία σελιδοποίησης και εκτύπωσης της εφημερίδας  παραθέτοντας τα δικά τους ερωτήματα. Στο στάδιο της σελιδοποίησης ιδιαίτερα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο που η είδηση περνάει στο φύλλο της εφημερίδας. Στο τέλος οι μαθητές του σχολείου πήραν και από ένα αναμνηστικό δώρο κλείνοντας μια πολύ όμορφη και ευχάριστη για όλους εμάς επίσκεψη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη δασκάλα και στη διεύθυνση του σχολείου για το επίπεδο εκπαίδευσης.

spot_img

More articles

spot_img