Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Νέοι εκπρόσωποι στη ΔΕΔΑΠΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου μοιράζονται τις μετοχές που κατείχε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου μετά από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

“Από την αρχή” μοιράζονται οι μετοχές της Διαδημοτικής Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου μετά από την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται ο Δήμος Δυτικής Λέσβου που είχε υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να κατανεμηθούν μετοχές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου. 

Βάσει αυτής της απόφασης οι 1.500 μετοχές που διαχειριζόταν η ΠΕΔ περνούν στα χέρια των δύο Δήμων και μοιράζονται αναλογικά, 1.000 στο Δήμο Μυτιλήνης και 500 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης αποφάσισε να ορίσει ως νέους εκπροσώπους – Δημοτικούς Συμβούλους τον Γιάννη Βατό και τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη, που είχαν οριστεί και μέσω της ΠΕΔ, ενώ από το Δήμο Δυτικής Λέσβου ορίστηκε ως νέα εκπρόσωπος η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Χρυσούλα Ζωγράφου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας για την τροποποίηση του καταστατικού προκειμένου να γίνει εκ νέου η κατανομή των μετοχών. Το σύνολο είναι 10.000 μετοχές και το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. Αν και με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών απορρίφθηκε το 2020 η ειδική διοικητική προσφυγή του Δήμου Δυτικής Λέσβου και ειδικά για το σκέλος της κατανομής μετοχών στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, η Δημοτική Αρχή δεν έκανε πίσω αλλά κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, που αποφάσισε να ακυρωθούν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις της ΑΔΑ και του Υφυπουργού Εσωτερικών.

Νέα κατανομή

Με νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έγινε εκ νέου η κατανομή του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε προς συμμόρφωση στην δικαστική απόφαση, η οποία έχει ως εξής:

– Δήμος Μυτιλήνης 6.695 (επιπλέον 1.004 μετοχές) και 

– Δήμος Δυτικής Λέσβου  3.305 μετοχές (επιπλέον 496 μετοχές).

Η κατανομή έγινε και πάλι με πληθυσμιακό κριτήριο.

Ως εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης στην Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Κώστας Κουνέλλης, ο Μιχάλης Φραντζέσκος, ο Παράσχος Μανούσος, ο Στρατής Τζιμής, η Δήμητρα Αλεξανδρή, ο Γιάννης Βατός, ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης και ο Γιάννης Άνεμος, ενώ από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου θα συμμετέχουν ο Στέφανος Αποστόλου, η Χρυσούλα Ζωγράφου, ο Γιώργος Μακρογιάννης και ο Παναγιώτης Δήσσος.

Έκθεση των ορκωτών ελεγκτών

Εκτός από την τροποποίηση του καταστατικού θα παρουσιαστεί η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών για τον απολογισμό του 2021 και θα τεθεί προς έγκριση ο ισολογισμός εταιρικής χρήσης της προηγούμενης χρονιάς. Επίσης, θα υπάρξει εισήγηση για την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα του 2021 και θα εκλεγούν δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη. 

Η Γενική Συνέλευση θα κληθεί επίσης να εγκρίνει τις αντιμισθίες που λαμβάνουν από πέρυσι τα μέλη του Προεδρείου, οι οποίες σύμφωνα με την εισήγηση είναι 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, 900 ευρώ για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κώστα Κουνέλλη, 800 ευρώ για τον Αντιπρόεδρο, Στέφανο Αποστόλου και 600 ευρώ για τον Γραμματέα, Γιάννη Άνεμο. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, «η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί για να τροποποιηθεί το καταστατικό και να γίνει εκ νέου η κατανομή του μετοχικού κεφαλαίου, όπως όρισε το δικαστήριο. Εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ μας, δεν θα υπάρξει αλλαγή στην σύνθεση της Διοίκησης. Από κει και πέρα θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών και ο ισολογισμός του 2021, όπως γίνεται κάθε χρόνο προς ενημέρωση όλων των μελών της συνέλευσης».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις