Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία “Μυτιλήνη Α.Ε.”, ο Γρ. Αληγιάννης


Ο Γρηγόρης Αληγιάννης ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία “Μυτιλήνη Α.Ε.”, μετά από την παραίτηση του Γιώργου Αυγουστίδη τον προηγούμενο μήνα. Η ανασυγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δημαρχείου Μυτιλήνης, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο κ. Αληγιάννης έχει μακρά θητεία στο Δήμο, από το 1991 που υπηρετούσε ως υπάλληλος του Λογιστηρίου, το 1999 ανέλαβε Προϊστάμενος του Τμήματος, ενώ από το 2011 έως το 2016 ήταν ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου. Επί της θητείας του αείμνηστου Σπύρου Γαληνού, ο Γρ. Αληγιάννης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου έως και τον Αύγουστο του 2019. 

Θυμίζουμε ότι Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας και Αντιπρόεδρος ο Νίκος Καρασάββας

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι ο Δημήτρης Καβρουδάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), ο Κώστας Τοπουζέλης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), ο Στρατής Αλμπάνης (επιχειρηματίας) και ο Βαγγέλης Μυρσινιάς (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου).

Τα έργα

Εκτός από τα διαδικαστικά θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση, η Διοίκηση εξέτασε την εξέλιξη των οχτώ έργων που έχει αναλάβει η “Μυτιλήνη Α.Ε.” με πόρους από το Υπουργείο Μετανάστευσης και συγκεκριμένα:

  •  Την επισκευή – αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Παιδικών Κατασκηνώσεων (πρώην ΠΙΚΠΑ), στη Νεάπολη, όπου μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του συστήματος πυροπροστασίας
  • Την αποκατάσταση φθορών πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Μόρια, την Παναγιούδα και τα Πάμφιλα
  • Την ελεύθερη πρόσβαση στο wi – fi
  • Την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης
  • Την αποπεράτωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ (Κλεφτόβιγλα)
  • Την προμήθεια οχήματος 4Χ4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας
  • Την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου marketing
  • Την αναβάθμιση – αξιοποίηση δημοτικής έκτασης στον Καρά – Τεπέ.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, έχει ήδη προχωρήσει στην χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης του Οργανισμού και στην καταγραφή των ενεργειών που  πρέπει να γίνουν για την σωστή λειτουργία του, που θα είναι στην κατεύθυνση της αξιοποίησης και υλοποίησης εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών. 

Σύμφωνα με τον κ. Αληγιάννη, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πρέπει να ανασυγκροτηθεί διοικητικά με δύο υπάλληλους για διοικητική υποστήριξη, οικονομική διαχείριση, για την διεκπεραίωση των διαδικασιών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικά ό,τι απαιτείται για την λειτουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ: «Θα γίνουν οι διαδικασίες για  την σύνταξη σχετικού  προϋπολογισμού  και ανανέωσης συνδρομής του προγράμματος οικονομικής διαχείρισης και πληροφοριακού συστήματος για διαχείριση του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου. Επίσης θα γίνουν ενέργειες για συνεργασία με εξειδικευμένο υπάλληλο στην οικονομική διαχείριση, με εμπειρία σε ΑΕ και θα στελεχωθεί με δεύτερο τεχνικό υπάλληλο με διαδικασίες που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία. Παράλληλα, θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την συμμετοχή μας στο 1o Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “HORIZON” με το ακρωνύμιο “GOV4ALL”, για το οποίο έλαβε έγκριση η Εταιρεία μας μετά από ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης. Η χρηματοδότηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα γίνει με τροποποίηση των υπαρχόντων προγραμματικών συμβάσεων και σύναψη νέων με το Δήμο Μυτιλήνης και με την συμμετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αξιοποιώντας τα πολύ αξιόλογα μέλη του Δ.Σ. και άλλων συνεργατών με μεγάλη εμπειρία στα προγράμματα αυτά. Τέλος, τα έργα που έχει αναλάβει η Εταιρεία θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στο Δήμο Μυτιλήνης προς όφελος των δημοτών».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img