Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Νέος Οργανισμός στο Βοστάνειο: Αύξηση κλινών, αναγνώριση των μονάδων και ιατρείο ύπνου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος αυξάνει τις κλίνες κατά 49 στις 299 από τις 250 που είναι σήμερα ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση του αριθμού του προσωπικού.

Ταυτόχρονα έρχεται «να αναγνωρίσει» όλες εκείνες τις μονάδες που μέχρι τώρα αν και λειτουργούν  αυτόνομα, τυπικά δεν εμφανίζονταν ως μονάδες στον Οργανισμό του νοσηλευτικού Ιδρύματος  όπως  για παράδειγμα η μονάδα νεογνών, το Ογκολογικό, το Αιμοδυναμικό και άλλες.

Ο νέος Οργανισμός προβλέπει τη λειτουργία ιατρείου  ύπνου που είναι μία σημαντική μονάδα καταγράφοντας τις διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου ώστε να αντιμετωπίζονται για τους ασθενείς.

Πριν από λίγο η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε αναλυτικό δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας την έγκριση του Οργανισμού από την Αθήνα.  Πέραν της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείο Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου  εκφράζει ευχαριστίες προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για τη συμβολή του στην επικύρωση του νέου Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το νέο οργανισμό έχει ως ακολούθως:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής του Γ.Ν. Μυτιλήνης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας το γεγονός της έγκρισης τροποποίησης του Οργανισμού Λειτουργίας του νοσοκομείου μας από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών – ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.

     Η τροποποίηση του οργανισμού αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα του νοσοκομείου, καθώς ο υφιστάμενος υπήρχε από το 2012. Στον νέο Οργανισμό περιλαμβάνονται ιατρικές Μονάδες που ήδη είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν στο Νοσοκομείο μας αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η οργανική  τους υπόσταση.  Ανοίγεται, έτσι, ο δρόμος για την περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία.

Τα κυριότερα σημεία που αφορά η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι :

  1. Αύξηση των κλινών από 250 σε 299, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύσταση νέων τμημάτων, που μέχρι σήμερα λόγω του αριθμού των κλινών δεν ήταν δυνατό να ζητηθούν.
  2. Ένταξη εννέα ειδικών μονάδων στο πλαίσιο ιατρικών τμημάτων (εκ των οποίων κάποια λειτουργούσαν χωρίς να έχουν αποτυπωθεί το 2012 στον Οργανισμό), όπως :

–           Αιματολογίας

–           Ογκολογίας

–           Λοιμώξεων

–           Αιμοδυναμικό

–           Νεογνολογικό

–           Μεταναισθητικής Φροντίδας – ΜΜΑΦ

–           Αυξημένης Φροντίδας

  1. Σύσταση αυτόνομης Μονάδας Ύπνου,

Η ένταξη των ανωτέρω Μονάδων στον νέο Οργανισμό θα επιτρέψει α) την αύξηση του αριθμού των προβλεπόμενων μόνιμων θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού β) την έγκριση επιχορηγήσεων για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για την αδιάλειπτη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου  και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χ. Αθανασίου, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ενός από τους κυριότερους στόχους του νοσοκομείου για την ανάπτυξή του  και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του» αναφέρει καταλήγοντας η διοίκηση του νοσοκομείου.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις