Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Νέος σεισμός – δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα με τον εγκέλαδο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νέα σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σήμερα στις 9:38 το πρωί με εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα στην ευρύτερη περιοχή της Μήθυμνας εντείνει πλέον την ανησυχία στη Λέσβο, καθώς φαίνεται ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν περιορίζεται σε μικρότερους σεισμούς αν και αυτή η συγκρατημένη εκτίμηση τροφοδοτήθηκε από τους μικρούς σχετικά σεισμούς που είχαμε τις προηγούμενες δύο μέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου παραμένουν κλειστά και το πρωί τέθηκε θέμα για το εάν θα έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων και στο Δήμο Μυτιλήνης. Τελικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα και τη διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Καίτη  Στρατάκη δεν προχώρησε σε απόφαση διακοπής της λειτουργίας. Όπως είπε ο κ. Κύτελης στα Νέα της Λέσβου «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος και θα είναι περισσότερη η ανησυχία που θα προκληθεί από την εκκένωση των σχολείων. Το φαινόμενο βρίσκεται σε αποδρομή και όπως μου τόνισε ο κύριος Λέκκας, η μόνη αλλαγή είναι ότι έχει μετατοπιστεί αυτή τη φορά η εστία προς τα ανατολικά. Δεν έχουμε κάποιες ζημιές στο Δήμο μας από τον σημερινό σεισμό, παραμένουμε όμως σε επιφυλακή μέσω της πολιτικής προστασίας» είπε ο Δήμαρχος.

Πάντως η διαρροή σήμερα το πρωί περί  πρόθεσης του Δήμαρχου να κλείσει τα σχολεία έκανε κάποιους διευθυντές με δική τους πρωτοβουλία να καλέσουν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους κυρίως σε δημοτικά. Ωστόσο επισήμως γι αυτό αναφέρεται ότι οι γονείς τα πήραν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς φαίνεται ότι όλη αυτή η διαδικασία τροφοδοτήθηκε από λάθος συνεννόηση.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Για προληπτικούς λόγους, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου απευθύνεται σύσταση στους δημότες να αποφεύγονται τουλάχιστον τις επόμενες ώρες οι άσκοπες οδικές μετακινήσεις κυρίως στο δίκτυο Λεπετύμνου, Αργένου, Σκαμιάς, Πελόπης. Αν και δεν έχουν καταγραφεί ως τώρα σοβαρές ζημιές, η σεισμική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

spot_img

More articles