ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ: «Έχουμε πολλά να κάνουμε»

Ξεχώρισε επί Δημοτικής Αρχής Σπύρου Γαληνού στον ενιαίο Δήμο Λέσβου ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, λειτουργώντας με χαμηλούς τόνους και με το χαμόγελο, ακόμα και στα πιο δύσκολα, πάντα με πρακτικό πνεύμα για την αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο. Το 2019 συμπορεύτηκε με τον Παναγιώτη Χριστόφα για την Περιφέρεια και τώρα επανέρχεται ξανά στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και πάλι με τον κ. Χριστόφα για το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο Νίκος Καρασάββας μιλά σήμερα στα Νέα της Λέσβου για τη συμμετοχή του στις εκλογές, τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που τον απασχολούν ως υποψήφιο και δημότη.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

 -Με τον Παναγιώτη Χριστόφα μαζί ήσασταν στην Περιφέρεια κατά την προηγούμενη θητεία, μαζί και τώρα για τη διεκδίκηση του Δήμου.

«Ναι! Είναι αλήθεια ότι ο Παναγιώτης Χριστόφας με έπεισε από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει όλα όσα χρειάζονται για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν, για να φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι διαφορετικό από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. Είναι καταρτισμένος, μεθοδικός, με όραμα και στρατηγική, μα πάνω από όλα είναι εργατικός και τελειομανής. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που από πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση, ακούει όλες τις απόψεις προσεκτικά».

-Έχετε διατελέσει Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής επί Γαληνού. Θα ήθελα να συνοψίσουμε τα ανοιχτά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η επόμενη Δημοτική Αρχή.

«Η αλήθεια είναι ότι οι αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής είναι πολλές και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων, όπως ενδεικτικά, γαλάζιες σημαίες, κοινόχρηστοι χώροι, νεκροταφεία, άρδευση, αδέσποτα και πολλά άλλα. Αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τον απλό πολίτη με τον οποίο πρέπει να συνεργαστείς για να πετύχεις το ζητούμενο, αλλά με πολλή προσπάθεια νομίζω ότι μπορείς να πετύχεις».

-Δύο δεκαετίες πριν ολοκληρώθηκαν η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, του Δημοτικού Θεάτρου, ο βιολογικός καθαρισμός της Μυτιλήνης. 20 χρόνια μετά για ποια έργα πρέπει να μιλάμε στο Δήμο που να έχουν πίσω τους ένα όραμα;

«Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ανάγκες των πολιτών σε υποδομές που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής τους είναι διαρκείς και δεν εξαντλούνται σε έργα που ήδη έχουν γίνει. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε που αφορούν υποδομές που έχουν μείνει πίσω ή ακόμα δεν έχουν καν σχεδιαστεί. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας χώρους άθλησης ποιοτικούς, ώστε να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και γιατί όχι γι’ αυτούς που θα ξεχωρίσουν και στον πρωταθλητισμό. Επίσης έχουμε ανάγκη από χώρους αναψυχής στους οποίους υστερούμε. Έχουμε όμως πάνω απ’ όλα να κάνουμε την πόλη μας αλλά και τα χωριά μας πιο λειτουργικά με χώρους πάρκινγκ. Με έργα, όπως η νότια παράκαμψη, που θα αποσυμφορήσει την πόλη, έργα όπως βιολογικός καθαρισμός στους οικισμούς του Δήμου, που θα αναβαθμίσουν τις περιοχές αυτές και θα τις κάνουν πιο ελκυστικές για τον πολίτη».

-Μιλάτε για ζωντανά χωριά στο συνδυασμό σας. Αυτό πώς θα επιτευχθεί σε εποχές που τα πάντα και προφανώς εδώ δεν ευθύνεται μόνο η αυτοδιοίκηση, συντελούν στο να μην μείνουν ζωντανά τα χωριά;

«Ζωντανά χωριά σημαίνει ότι οι νέοι θα έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να μείνουν στα χωριά και να δημιουργήσουν οικογένεια, όπως παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές και παροχές που υπάρχουν και στις μεγάλες πόλεις, ώστε να μην νιώθουν μειονεκτικά. Φυσικά για να μείνει ένας νέος στον τόπο του, πρέπει να έχει λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά σε ό,τι αφορά το Δήμο υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν ώστε να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους».

-Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα κύριε Καρασάββα για την επόμενη πενταετία στον Δήμο Μυτιλήνης;

«Θα θυμάστε ότι ο αείμνηστος Σπύρος Γαληνός μου είχε αναθέσει το έργο του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα, στο κομμάτι που είχε να κάνει με τις εγκρίσεις και όλα τα διαδικαστικά ανάμεσα στο Δήμο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Φεύγοντας παραδώσαμε ένα έργο σχεδόν έτοιμο προς δημοπράτηση, το οποίο για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε δεν προχώρησε και νομίζω ότι αυτό για μένα είναι ένα στοίχημα για την επόμενη πενταετία».