Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Αμβρόσιος ψάχνει τον παπά και την παπαδιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ποια είναι τα κίνητρα της ξαφνικής εμφάνισης του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στη Λέσβο και ποιοι μπορεί να τον ενημέρωσαν από τον τόπο μας;

Τον εφημέριο του ναού εντός των διοικητικών ορίων της Μητρόπολης Μυτιλήνης από τον οποίο στα τέλη Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος αφαίρεσε τα οφίκια του σταυρού και το επιγονάτιο, επιβάλλοντας τριετή ακοινωνησία και στην πρεσβυτέρα στην οποία καταλογίζει ευθύνες ότι επηρέασε τον εφημέριο, αναζητά τις τελευταίες  ημέρες ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος!! Ο ιεράρχης που έχει προκαλέσει το πανελλήνιο ουκ ολίγες φορές με τις ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, έχοντας καταδικαστεί για υβριστικά σχόλια και υποκίνηση μίσους, αναζητά στοιχεία επικοινωνίας με τον τιμωρημένο εφημέριο, προκειμένου να του δηλώσει τηλεφωνικά τη συμπαράσταση και τη στήριξή του.

Δεν είναι μέχρι τώρα γνωστό αν ο Αμβρόσιος αναζητά αυτόνομα με δική του πρωτοβουλία τον εφημέριο που τιμωρήθηκε ή αν έχει λάβει ενημέρωση και έχει παρακινηθεί από ιερείς της Λέσβου, οι οποίοι τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και κάποιες περιπτώσεις από αυτούς χαρακτηρίζουν τους κληρικούς που εμβολιάστηκαν ως «προδότες» της πίστης τους. Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην παρούσα χρονική συγκυρία όταν ΔΕΝ παρενέβη ένα χρόνο πριν, πέρυσι το Νοέμβριο που ο Μητροπολίτης Ιάκωβος, με επιστολή του προειδοποιούσε τους ιερείς που δεν εμβολιάζονταν ότι θα τους θέσει σε αργία με στέρηση των μισθολογικών τους απολαβών – και αυτή η είδηση έκανε το γύρο της Ελλάδας – προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το χρόνο που γίνεται για τα κίνητρα που την προκάλεσαν. Πολύ δε περισσότερο αργότερα όταν απομάκρυνε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης 4 ιερείς από τις θέσεις τους ο Αμβρόσιος δεν έδωσε “σημεία ζωής” στη Λέσβο! 

Γενικότερα ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια σημεία ζωής, όπως προκύπτει από την επικοινωνία που είχαν τα Nέα της Λέσβου με ιερείς και της Μητρόπολης Μυτιλήνης και της Μητρόπολης Μηθύμνης, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν τον θυμούνται τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία να βρέθηκε σε κάποιο πανηγύρι του τόπου μας, όπως κάνουν άλλοι μητροπολίτες της Ελλάδας. Υπ’ αυτήν την έννοια προκαλεί εντύπωση το όψιμο ενδιαφέρον του, ιδιαίτερα όταν, όπως προαναφέραμε, έχουν προηγηθεί ακόμα πιο συνταρακτικά γεγονότα για το θέμα των εμβολιασμών στα διοικητικά όρια της Μητρόπολης Μυτιλήνης, αλλά ο Αμβρόσιος δεν είχε ασχοληθεί!  

Το τελευταίο ενδεχομένως να ενισχύει τα σενάρια που βλέπουν πίσω από την παρέμβαση του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πυρήνα αντιεμβολιαστών κληρικών της Λέσβου, οι οποίοι ενώ πέρυσι το χειμώνα επικοινωνούσαν μεταξύ τους στέλνοντας μέχρι και μηνύματα μίσους σε άλλους κληρικούς που είχαν εμβολιαστεί σε τοπικό επίπεδο, τώρα φαίνεται να διεκδικούν ρόλο της “αντιπολίτευσης” απέναντι στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, χωρίς ωστόσο να τολμά κανένας τους να εμφανιστεί. 

Λέγεται μάλιστα πως σημαίνον ρόλο μέσα σε αυτήν την ομάδα – ενδεχομένως και να την κατευθύνει – έχει κληρικός ο οποίος βρίσκεται σε γειτονικό νησί της Λέσβου, ο οποίος επικοινωνεί καθημερινά με συγκεκριμένους ιερείς της νότιας Λέσβου και πληροφορείται τα γεγονότα και τις εξελίξεις στον τόπο μας γύρω απ’ τα εκκλησιαστικά θέματα. Λέγεται επιπλέον ότι ο συγκεκριμένος κληρικός έχει δίπλα του ως «υπασπιστή» άλλον έναν ιερωμένο από τη Λέσβο, ο οποίος εγκατέλειψε πρόσφατα το νησί μας, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να αντιμετωπίζει ζητήματα από εμβολιασμούς ή μη!  

Όμως ο 84χρονος ιεράρχης που παραιτήθηκε από τη θέση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το 2019 δεν παρεμβαίνει μόνο στα θέματα του κορονοϊού, καθώς μόλις τον προηγούμενο μήνα με νέα επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τάχθηκε υπέρ του π. Δημητρίου του Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της απομάκρυνσής του και κάνοντας λόγο για σκανδαλισμό των πιστών από την απόφαση του Αρχιεπισκόπου.

Πρόκειται για τον εφημέριο που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο με τους ισχυρισμούς περί θαυμάτων στο συγκεκριμένο ναό, τροφοδοτώντας την εγκύκλιο Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε στους ναούς,  σε μια προσπάθεια αφύπνισης των πιστών  για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας. 

 

Ο τιμωρημένος εφημέριος

Την ίδια ώρα ο τιμωρημένος εφημέριος που δέχθηκε την περασμένη Κυριακή την συμπαράσταση των ενοριτών του αλλά και πιστών από διάφορες περιοχές της Λέσβου, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, είναι πιθανό ακόμα και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους να ζητήσει να συνταξιοδοτηθεί. Αν και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, φέρονται να έχουν επικοινωνήσει μαζί του μητροπολίτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας ζητώντας να μετακινηθεί και να υπηρετήσει σε θέσεις εντός των μητροπόλεών τους.

spot_img

More articles

spot_img