Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Αντιστράτηγος Σ. Κωστάκογλου Διοικητής στην ΑΣΔΕΝ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ο μέχρι τώρα διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος, Σωτήρης Κωστάκογλου, αναλαμβάνει Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) στην οποία υπάγονται οι στρατιωτικές διοικήσεις των νησιών μας και η 98 ΑΔΤΕ.

Ο κ. Κωστάκογλου αναλαμβάνει τη διοίκηση από τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής στη  Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. 

Με τις αναβαθμίσεις αντιστράτηγων και τις τοποθετήσεις που ανακοινώθηκαν χθες φαίνεται πως κλείνει, όπως σημειώναμε και στο χθεσινό μας φύλλο, ο πρώτος κύκλος των κρίσεων στο στρατό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις έκτακτες κρίσεις αυτές που γίνονται τώρα, ενώ με την πάροδο ενός μηνός που σημαίνει μέσα στο Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, αναμένεται να ακολουθήσουν οι τακτικές κρίσεις, από τις οποίες θα κριθούν οι υποστράτηγοι και από αυτό θα φανεί αν θα έχουμε αλλαγή διοίκησης στην 98 ΑΔΤΕ.

Ο Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός που αναβαθμίστηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού- Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης έχοντας υπηρετήσει το 2020

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης τοποθετήθηκε ο εκ Εύβοιας καταγόμενος Αντιστράτηγος, Αναστάσιος Σπανός, που τώρα είναι Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και υπηρέτησε την περίοδο του 2020 ως στρατιωτικός διοικητής Λέσβου στην 98 ΑΔΤΕ και παλαιότερα από άλλη θέση και γι’ αυτό έχει στενούς φιλικούς δεσμούς με κατοίκους και παράγοντες του νησιού μας.  

Μετά τις έκτακτες κρίσεις στο στρατό σειρά παίρνουν τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα οι κρίσεις αναμένεται να συνεχιστούν με την Πυροσβεστική, ενώ ακολουθεί η Αστυνομία προς το τέλος του μήνα που διανύουμε. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img