Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στα Νέα της Λέσβου ο Αντώνης Ελευθερίου, ο επί οκτώ χρόνια πρόεδρος του Παπανικολή, ο οποίος αναφέρεται στους στόχους της ομάδας, σχολιάζει την κατάσταση στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και γενικά του τοπικού, χρίζει φαβορί αλλά και το πάθος των παικτών να φθάσουν στον στόχο, ενώ δείχνει αισιόδοξος πως η χρονιά, που σε λίγο καιρό θα φθάσει στο τέλος της, μπορεί να φέρει την άνοδο. Μιλά επίσης για τις μάχες που γίνονται, για τα προβλήματα στον χώρο, την ενεργοποίηση ομάδων και την “κάψα” που έχουν στην Ερεσό να δούνε για τέταρτη φορά στην μεγάλη κατηγορία τον Παπανικολή.
–Ο Παπανικολής ξεκίνησε την χρονιά αρκετά καλά και από το ξεκίνημα είχε μια θέση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Τώρα έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά παραμένει μέσα στον στόχο. Πώς το εξηγείτε;
«Πράγματι το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ καλό, μπήκαμε δυνατά στην χρονιά, πήραμε καλούς και σημαντικούς βαθμούς που μας κράτησαν στις υψηλές θέσεις. Μας ήρθαν όμως και δύο ατυχή αποτελέσματα, όπως με τον Παπάδο και τον Αετό και μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα μας αδικήθηκε και δεν δικαιούταν να χάσει και μείναμε πίσω στην βαθμολογία. Το πρωτάθλημα μπήκε πλέον στην τελική του ευθεία και επιβάλλεται η προσοχή και η προσπάθεια από όλους μας να είναι καλή. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια, αφού τώρα το πρόγραμμα που έχουμε ομαλοποιείται και μας δίνεται η δυνατότητα να πάρουμε βαθμούς».
«Ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά»
-Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την απόφασή σας ο Παπανικολής να απαρτίζεται από δικά του ντόπια παιδιά και πάνω εκεί χτίζεται η ομάδα. Θεωρείτε πως ήταν μια σωστή απόφαση που θα επιφέρει μελλοντικούς καρπούς;
«Ναι, ήταν μια πρόταση που την είχα κάνει εγώ στην διοίκηση και οι συνεργάτες μου την αποδέχθηκαν και προχωρήσαμε το περασμένο καλοκαίρι στην ανανέωση του έμψυχου υλικού. Η ομάδα μας αποτελείται από ντόπια παιδιά αλλά καταφέραμε και φέραμε και 3-4 προσθήκες να στελεχώσουν τους νεαρούς και με την εμπειρία τους να δυναμώσουν και να στηρίξουν το σύνολο. Θεωρώ και ευελπιστώ πως τα αποτελέσματα θα είναι για όλους μας ευεργετικά».
-Ξεκινήσατε όμως και χωρίς προπονητή δίνοντας τον διπλό ρόλο σε έναν παίκτη, τον Αράδα;
«Γνωρίζετε πως είναι τεράστιες οι δυσκολίες λόγω της απόστασης. Δύσκολα θα ερχόταν προπονητής στην Ερεσό και οι προπονήσεις γίνονται με εμπόδια. Του χρόνου με το καλό βλέπουμε».
–Στην μάχη για την άνοδο τι βλέπετε να γίνεται; Ο ΑΙΟ έχει πάρει απόσταση και προβάδισμα σημαντικό, παραμένοντας αφεντικό στον όμιλο.
«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο ΑΙΟ είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί. Είναι η καλύτερη ομάδα από όλες, δουλεμένη, καλογυμνασμένη και με παίκτες που ξέρουν τον ρόλο τους. Έχει πάρει μια σημαντική απόσταση η οποία είναι εξαιρετικά πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Από εκεί και μετά η δική μας η ομάδα, ο Παλλεσβιακός και ο Κεραυνός έχουν προβάδισμα. Στο κυνήγι όμως μπήκε και ο Αλκιβιάδης με τα τελευταία του επιτυχή αποτελέσματα, οπότε τέσσερις ομάδες για δύο εισιτήρια. Αυτά όμως μπορεί να γίνουν τρία. Αν ανέβει ο Διαγόρας στην Γ’ εθνική, τότε θα ανέβει και τέταρτη ομάδα, αφού την νέα περίοδο η ΕΠΣΛ θα αυξήσει τον αριθμό των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Στόχος για τον Παπανικολή είναι σε κάθε παιχνίδι να είναι ανταγωνιστικός, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικεί την νίκη για να φθάσουμε στο τέλος στον στόχο».
-Έξι ακόμη τελικοί περιμένουν τον Παπανικολή. Τι λέτε, μπορεί η ομάδα να κάνει το 6Χ6 και να πάρει την άνοδο;
«Κοιτάξτε να δείτε, αν εξαιρέσουμε τον Παλλεσβιακό τον οποίο θα τον αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας και είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι στο δικό μας χέρι να τα καθαρίσουμε και στο τέλος να φέρουμε τον ιστορικό Παπανικολή για τέταρτη φορά στην μεγάλη κατηγορία. Το θέλουμε όλοι στην Ερεσό ώστε να γίνουμε οι εκπρόσωποι της περιοχής τώρα που ο Ορφέας έπεσε. Έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα, δυνατή έδρα και παίκτες που διψούν για επιτυχίες. Και μέσα σε όλα αυτά από την πλευρά μας ως διοίκηση να προσπαθούμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες εκεί που πρέπει».
«Εξουθενωτικό»
–Για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο και για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν τα σωματεία, ποια είναι η εκτίμησή σας;
«Δυστυχώς η κατάσταση για όλα τα σωματεία είναι δύσκολη και οι οικονομικοί πόροι ελάχιστοι λόγω της κατάστασης που υπάρχει στον χώρο. Μπορεί για μας το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και εξουθενωτικό λόγω των 26 αγωνιστικών, αφού εμείς και οι άλλες ομάδες θα παίζουν ποδόσφαιρο μέχρι τις 24 Μαΐου. Ζορίζονται οι ομάδες της Δυτικής Λέσβου και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής αναγκάζουν να προχωρούν με λιτότητα και στα δικά τους τα παιδιά».
-Το επίπεδο της κατηγορίας και γενικά του τοπικού ποδοσφαίρου πώς το βλέπετε;
«Δείχνει καλό, ανταγωνιστικό και με πολύ ενδιαφέρον διεξάγονται οι αγώνες σε κάθε αγωνιστική. Υπάρχουν όμως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης που υπάρχει γενικά και κτυπά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλουν στήριξη οι ομάδες για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στα προβλήματα και να μην υπάρχει κίνδυνος απενεργοποίησής τους. Ακόμη υπάρχει έντονη φημολογία για επάνοδο του Μακαρέα Άγρας, αλλά και κάποιων άλλων ομάδων, πράγμα το οποίο εγώ το κρίνω θετικό κάθε χωριό να έχει την δική του ομάδα. Έτσι παρατηρείται υγιής ανταγωνισμός και εν τέλει αυτή θα είναι η ομορφιά του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».



