Ο «χάρτης» των επιτυχιών ανά Λύκειο στη Λέσβο

Στην κορυφή των επιτυχιών βρίσκεται το 5ο  ΓΕΛ Μυτιλήνης – Βενιαμίν ο Λέσβιος, αφού με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το εντυπωσιακό ποσοστό 94% είδε από τους 49 υποψηφίους οι 46 να πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τα ΓΕΛ εκτός Μυτιλήνης, δυο άλλα λύκεια κατάφεραν να ξεπεράσουν το 94% του 5ου ΓΕΛ και συγκεκριμένα το ΓΕΛ Πολιχνίτου με 94,7%  (από τους 19 υποψήφιους πέτυχαν οι 18) και το ΓΕΛ Πλωμαρίου με 94,4% (από τους 18 υποψήφιους πέτυχαν οι 17).

Συνολικά σε επίπεδο Νομού Λέσβου, από τους 656 υποψήφιους σε Λέσβο και Λήμνο, οι 537 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με ποσοστό επιτυχίας στο 82%. Στο «χάρτη» των επιτυχιών που δημοσιοποίησε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 5ο ΓΕΛ-Βενιαμίν ο Λέσβιος που βρίσκεται στην πρώην Ακαδημία βρίσκεται στην κορυφή με 94% από τα σχολεία της Μυτιλήνης. Η διευθύντρια του σχολείου, Σταυρούλα Βαμβακίτου, δεν κρύβει την ικανοποίησή της για τις επιτυχίες των μαθητών της, κάτι που όπως τονίζει είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς: «Όταν είδα τους βαθμούς τον Ιούνιο λίγο απογοητεύθηκα γιατί ξέρω ότι οι μαθητές μας μπορούν να πιάσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες, όμως, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, οι μαθητές μας διαπίστωσα ότι πέρασαν σε πολύ καλές σχολές και καταφέραμε να κρατήσουμε τις υψηλές επιδόσεις μας. Όλοι προσπαθούμε για αυτό. Είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας. Είμαστε δίπλα στα παιδιά και προσπαθούμε μαζί τους για το καλύτερο».

Το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης, με ποσοστό επιτυχιών 84,5%, είναι ανάμεσα στα λύκεια που ξεχώρισαν σε επιτυχίες. Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου αφήνει αιχμές για το ζήτημα που είχε προκύψει στην αρχή της σχολικής χρονιάς όσον αφορά τη χρήση αιθουσών στο συγκρότημα των κεντρικών λυκείων και τις διαφωνίες που είχαν προκύψει.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Πειραματικό Λύκειο επισημαίνει τα εξής: «Η Δ/ντρια του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου,

συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας για την επιτυχία τους και τις υψηλές τους επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη φετινή σχολική χρονιά.

Παρά τη σφοδρή πολεμική που ασκήθηκε στο σχολείο μας κατά τα τελευταία έτη, αποδείξαμε και αποδεικνύουμε περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, τη δυναμική του Πειραματικού Λυκείου, όχι μόνο στο να δομεί σταδιακά τη γνώση των μαθητών του, αλλά και να επενδύει στην εξέλιξή τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων δράσεων, θεατρικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και εικαστικών, χωρίς, όμως, να «χάνει» τον τελικό στόχο.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να συγχαρούμε και τους γονείς τους για τη συμβολή τους στην επιτυχία των παιδιών τους. Εγκάρδιες ευχές για Καλή πρόοδο και Επιτυχή σταδιοδρομία!

Μας κάνατε για άλλη μία φορά υπερήφανους!».

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των επιτυχιών βρίσκονται επίσης το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με ποσοστό 88,5%, το Μουσικό σχολείο με 87,5% και το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με ποσοστό μάλιστα 86,0%. 

Εκτός Μυτιλήνης οι μαθητές των επαρχιακών λυκείων του νησιού ξεχώρισαν για άλλη μια χρονιά, με τα Λύκεια Πολιχνίτου και Πλωμαρίου να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με 94,7%, ποσοστό επιτυχίας στο Λύκειο Πολιχνίτου και 94,4% στο ΓΕΛ Πλωμαρίου.

Έκπληξη αποτελεί το χαμηλό ποσοστό επιτυχιών στο ΓΕΛ Αγιάσου, το οποίο «παραδοσιακά» ξεχωρίζει σε επιτυχίες στις πανελλήνιες. Με μόλις 50,0%, δηλαδή τους μισούς από τους υποψηφίους να πετυχαίνουν σε σχολές, βρέθηκε φέτος να συγκεντρώνει τα χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα άλλα λύκεια του νησιού και βέβαια να απέχει παρασάγγας από τα μέχρι τώρα δεδομένα του συγκεκριμένου σχολείου.

ΠΙΝΑΚΑΣ 

http://nealesvou.gr/wp-content/uploads/2019/08/Α.doc.pdf


 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Συγχαρητήρια Δημάρχου στους επιτυχόντες 

Σε ανακοίνωσή του χθες ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, συνεχάρη τους μαθητές και μαθήτριες του νησιού για τα αποτελέσματα στις πανελλήνιες.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού μας, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγχαίρει, επίσης, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους που τους συμπαραστάθηκαν καθοριστικά στην προσπάθειά τους.

Για τα παιδιά των οποίων οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, υπενθυμίζει ότι η ζωή δεν τελειώνει στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους παροτρύνει να ξαναδοκιμάσουν, ευχόμενος οι κόποι τους να καρποφορήσουν, σε ό,τι και αν αποφασίσουν».

 


 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τους επιτυχόντες

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου σε ανακοίνωσή της συνεχάρη τους φετινούς  επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«…Τους ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή και καλή σταδιοδρομία. Συγχαρητήρια στους γονείς και στους καθηγητές των μαθητών που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους υποψηφίους που παρά τις προσπάθειές τους δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν το στόχο τους & να γνωρίζουν ότι η Ένωση θα είναι πάντα δίπλα τους, να στηρίζει τις προσπάθειές τους και να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες στα σχολεία και καλύτερη παιδεία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.