Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Δήμος Μυτιλήνης αγοράζει το πρώην ΚΥΤ Μόριας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην αγορά της έκτασης του πρώην ΚΥΤ στην περιοχή της Μόριας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα με υπογραφή συμβολαίου ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, καθώς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο χώρος αναμένεται να αξιοποιηθεί για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος κτιρίων που θα στεγάσουν τόσο το Μουσικό Σχολείο όσο και τα Ειδικά Σχολεία της Λέσβου. Παράλληλα, μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων θα παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τη δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων και συνεδρίων, όπως και την στέγαση φοιτητικών εστιών. 

Υπενθυμίζεται πως η πλήρης αποκατάσταση της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια είχε υπογραφεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τον Δήμο Μυτιλήνης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήδη από τον Ιούνιο του 2021, ενώ η αγορά του οικοπέδου ήταν «στα σκαριά» εδώ και αρκετό καιρό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Λέσβου, η έκταση των 55 στρεμμάτων, ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα πωληθεί στο Δήμο Μυτιλήνης έναντι 187.000 €, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ένταξη στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αναμένεται να ξεκινήσει το νέο έτος, της ανέγερσης του κτιριακού συγκροτήματος. 

Μετά την αγορά του οικοπέδου αναμένεται επίσης η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου των εργασιών απομάκρυνσης των κατασκευών και των μπάζων από την παλιά δομή του ΚΥΤ, ενώ θα χρηματοδοτηθεί η διαμόρφωση του οικοπέδου έτσι ώστε να αποτελεί κατάλληλο χώρο για την έναρξη των εργασιών. 

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, στο οποίο βασίζουν τις ελπίδες τους τόσο τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και σύσσωμη η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, το οποίο έχει βγει στους δρόμους εδώ και δυο βδομάδες περίπου μετά το περιστατικό αποκόλλησης σοβάδων από τις οροφές του σχολείου, υπενθυμίζοντας την ανάγκη επίλυσης του στεγαστικού ζητήματος.  

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img