Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

-Με αναπνευστική υποστήριξη και γαστροστομία παλεύει για την ζωή του το μικρό αγοράκι που γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις μέχρι σήμερα

  • Ο Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας «Πράξη Αγάπης» ανέλαβε να καλύψει το κόστος νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ για έναν μήνα με το ποσό των 12.000 ευρώ

Ξημέρωσε το 2023, αλλά ακόμη δεν έφυγε ο εφιάλτης που ζει η οικογένεια από τον Μεσαγρό της Γέρας με το βρέφος που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας λόγω σοβαρού προβλήματος στην καρδιά, που διαπιστώθηκε μόλις γεννήθηκε. Οι γονείς επέστρεψαν για τις γιορτές στο χωριό τους και κυρίως για να βρίσκονται κοντά στο μεγαλύτερο παιδί τους, που τους είχε στερηθεί επί 4 μήνες, αλλά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν και πάλι για την πρωτεύουσα στο τέλος του μήνα, με την ελπίδα ότι την επόμενη φορά θα έρθουν όλοι μαζί στο σπίτι τους. 

Το μικρό αγοράκι, 5 μηνών σήμερα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από τις δύο επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στην καρδιά, έχοντας ανάγκη αναπνευστική υποστήριξη, ενώ οι γιατροί αποφάσισαν πριν λίγες μέρες να προχωρήσουν σε γαστροστομία για να τρέφεται καλύτερα και να δυναμώσει ο οργανισμός του ώστε να βγει από τη ΜΕΘ.

Η διάγνωση

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε στις 4 του περασμένου Αυγούστου, χωρίς οι γονείς να προλάβουν να χαρούν την γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, αφού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια σπάνιας μορφής, με δύο παράλληλες παθήσεις, που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Από την ίδια μέρα ξεκίνησε ο αγώνας της οικογένειας για να κρατήσει στη ζωή το αγοράκι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με δυσβάσταχτο ψυχικό, αλλά και οικονομικό κόστος για τους γονείς που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. 

Από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” όπου γεννήθηκε μεταφέρθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου έγινε καθετηριασμός στο νεογέννητο και διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί εκεί. Παρέμεινε στο Νοσοκομείο για 2 σχεδόν μήνες και μετά από συσκέψεις της ομάδας των γιατρών που το είχαν αναλάβει, συνέστησαν στους γονείς να απευθυνθούν στο “Ιασώ Παίδων”. Στις 14 Οκτωβρίου το αγοράκι υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου έγινε και το δεύτερο χειρουργείο, για να κλείσει ο θώρακας του παιδιού και να μπει σε διαδικασία ανάρρωσης. 

Στη ΜΕΘ

Μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αναπνευστική υποστήριξη (οξυγόνο) και τραχειοστομία. Πριν λίγες μέρες, η ομάδα των γιατρών ήρθε σε επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού, Αλέξη Τσιρτσιλιό, τον οποίο ενημέρωσαν ότι κρίνεται επιβεβλημένη και η γαστροστομία, δηλαδή η δημιουργία τεχνητής επικοινωνίας του στομαχιού με το δέρμα μέσω ενός λεπτού σωλήνα με σκοπό τη διοχέτευση τροφής, νερού και φαρμάκων στο βρέφος, αφού, επί του παρόντος, είναι αδύνατη η κατάποσή τους. Οι γονείς συμφώνησαν ώστε να μπορέσει να πάρει βάρος το παιδί και να αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει πιο γρήγορα τις συνέπειες των χειρουργείων.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο πατέρας, «ήρθαμε για τις γιορτές στο σπίτι μας, για να είμαστε κοντά και στο μεγαλύτερο αγοράκι που έχουμε, αλλά το μυαλό μας είναι συνέχεια στην Αθήνα. Μιλάμε κάθε μέρα με τους γιατρούς, μας ενημερώνουν και βλέπουμε ότι το παιδάκι μας βρίσκεται σε μια σταθερή κατάσταση. Στο τέλος του μήνα θα ξαναπάμε στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι θα βγει από τη ΜΕΘ και θα νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα σε έναν απλό θάλαμο για να μπορούμε να είμαστε συνέχεια δίπλα του».

Βέβαια, όπως μας είπε ο κ. Τσιρτσιλιός, η περιπέτεια δεν θα σταματήσει εδώ, αφού σε λίγα χρόνια το αγοράκι θα πρέπει να υποβληθεί και σε νέο χειρουργείο για να αφαιρεθεί το μόσχευμα που είχε τοποθετηθεί κατά την πρώτη επέμβαση στην καρδιά. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά κάνουμε κουράγιο και παίρνουμε δύναμη από την δική του δύναμη όλο αυτό τον καιρό. Είναι μεγάλος μαχητής και θα τα καταφέρει», είπε ο ίδιος συγκινημένος.

“Πράξη αγάπης”

Εν τω μεταξύ, το οικονομικό κόστος αυτής της περιπέτειας έχει ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ, αλλά, όπως είναι γνωστό, όταν είχε δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα της οικογένειας όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό που καλύπτει τις ανάγκες μέχρι στιγμής. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλε και ο Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας «Πράξη Αγάπης», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ήρθε σε επικοινωνία με τον πατέρα για να καλύψει οικονομικά το κόστος νοσηλείας του βρέφους στη ΜΕΘ για έναν μήνα, που ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img