Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο Ηλίας Καζάκος ποτέ δεν θα πεθάνει

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

37 ετών κατέθεσε τη ζωή του υπηρετώντας την αντίσταση κατά των Γερμανών, κατά των στρατευμάτων του ναζισμού που κατέστρεψαν την Ελλάδα, έσωσε όμως πάνω από χίλιους ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να φυγαδεύσει προς όφελος της αντίστασης. Κι όμως ο Ηλίας Καζάκος δεν πέθανε, ποτέ δεν θα πεθάνει. Στεφανωμένος με τη δόξα βρίσκεται στο πάνθεον των αθανάτων ως ένας ακόμα ήρωας στους τόσους πολλούς που απέδειξαν πως οι ήρωες πολεμούν, ενεργούν και πεθαίνουν σαν Έλληνες!
Ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης Ηλίας Καζάκος που είχε γεννηθεί στο Μεσολόγγι έπεσε υπέρ πατρίδος στις 5 Ιουνίου του 1942 οταν εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής μαζί με άλλους πατριώτες από τους Γερμανούς ενω είχε συλληφθεί από την γκεστάπο και είχε φυλακιστεί στον Πειραιά.
Την ώρα της εκτέλεσης αρνήθηκε να του καλύψουν τα μάτια με μαντήλι πέφτοντας περήφανα όπως έζησε τη σύντομη ζωή του στις καλές και στις κακές στιγμές.


Για άλλη μία χρονιά και φέτος σήμερα το πρωί με μέριμνα του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ηλία Καζάκου μπροστά στο παλιό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης.  Η δέηση τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο ενώ το παρών έδωσαν εκτός από τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις