Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ο κορονοϊός… προειδοποιεί!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αισθητή αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα του κορονοϊού  στη Λέσβο όσο και στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Χίο η οποία σχεδόν διπλασίασε σε μία εβδομάδα τα κρούσματα που είχε. Αυξημένος είναι και ο γενικός μέσος όρος της χώρας μας και μάλιστα αυτό ενώ ακόμα ο καιρός παραμένει σχετικά ανοιξιάτικος για την εποχή που διανύουμε.

Στην έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που ανακοινώθηκε σήμερα για την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου έως και 6 Νοεμβρίου, στη Λέσβο καταγράφονται 645 κρούσματα (αύξηση 21,24%) τα οποία αν τα κατανείμουμε στις μέρες της εβδομάδας προκύπτουν 92 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα.  Μία εβδομάδα πριν και συγκεκριμένα την εβδομάδα 24 με 30 Οκτωβρίου ο μέσος όρος των κρουσμάτων την ημέρα για τη Λέσβο ήταν 76 δηλαδή 542 στο σύνολο της εβδομάδας.

Ραγδαία καταγράφεται η αύξηση και στο δεύτερο νησί του Νομού μας, στη Λήμνο με 53 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα δηλαδή έχουμε άνοδο της τάξεως του 43,24% σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Στη Σάμο με 247 κρούσματα η άνοδος είναι σε ποσοστό 41,14% ενώ η Χίος με 267 κρούσματα την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου με 6 Νοεμβρίου καταγράφει εκτίναξη των κρουσμάτων στο 92,09% σε σχέση με την εβδομάδα 24 με 30 Οκτωβρίου όπου είχε 138 κρούσματα.

Αισθητή είναι η αύξηση και στον πανελλαδικό μέσο όρο με 61.139 κρούσματα, 14% πάνω σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

 Η παραπάνω αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται ειδικά στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκε σήμερα, αν μη τι άλλο, προκαλεί ανησυχία για το τι θα πρέπει να περιμένουμε διανύοντας τον Νοέμβριο με τον κορονοϊό. Και αυτό την ώρα που η χαλαρότητα των μέτρων στη χώρα μας είναι εμφανής χωρίς υποχρέωση χρήσης μάσκας ούτε στα σχολεία αλλά και γενικότερα στο επίπεδο των προληπτικών μέτρων μετάδοσης και αποτροπής της διασποράς φαίνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο καλοκαίρι!

spot_img

More articles