Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΗΘΥΜΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑ «ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»: Ευχαριστεί συγκινημένος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στα καθήκοντά του επανέρχεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, Χρυσόστομος, λίγες μέρες μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο Μυτιλήνης την Τετάρτη, όπως έγραψαν τα Νέα της Λέσβου. Ο Δεσπότης της Καλλονής νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο με ήπια συμπτωματολογία του κορονοϊού στο Βοστάνειο, ενώ είχε βρεθεί θετικός την Πέμπτη 4 Αυγούστου και εκτιμάται ότι η μετάδοση του ιού πιθανώς έγινε κατά τις επαφές του με τους πιστούς στις εκκλησίες και τα πανηγύρια αυτής της περιόδου.  

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παρά τα 92 του χρόνια παραμένει ακμαίος και ενεργός σε σημείο που πολλές φορές εντυπωσιάζει τους συνεργάτες του, προσφέροντας ακούραστα το ποιμαντικό έργο και παροτρύνοντας τους ιερείς να βρίσκονται κοντά στο λαό τους.

Έχοντας επιστρέψει στο περιβάλλον της Μητρόπολης Μηθύμνης, χθες, από την Καλλονή ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα Νέα της Λέσβου και απευθύνεται μέσω της εφημερίδας μας στους πιστούς εντός και εκτός λεσβιακών συνόρων, τους οποίους ευχαριστεί συγκινημένος για το ενδιαφέρον τους. «Είμαστε καλά και υγιείς με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κοίμηση της οποίας εορτάζουμε και στην Μητρόπολη Μηθύμνης», είπε στα Νέα της Λέσβου ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, επισημαίνοντας ότι η Μητρόπολη Μηθύμνης κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό διά των ενοριών της για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, καθώς όπως τόνισε: «Οι εφημέριοι εφαρμόζουν τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης και το ίδιο συστήνουμε και στους πιστούς, καθώς πρώτιστο μέλημά μας είναι να διαφυλάξουμε τα τέκνα της Εκκλησίας μας και τον λαό μας υγιή».

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρώσει μέχρι τώρα όλο τον κύκλο των εμβολιασμών και αυτό συνέστησε και στους πιστούς και ιδιαίτερα, όπως είπε, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και στα άτομα της τρίτης ηλικίας, τονίζοντας ότι η θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσο από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών είναι ξεκάθαρη προς το ποίμνιο να ακολουθεί τις υποδείξεις των επιστημόνων για την προστασία της ζωής, την οποία έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Σημείωσε, δε, ότι η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και χρέος των χριστιανών είναι να μην αφήνουν την προστασία της στην τύχη, ιδιαίτερα όταν ειδικά στις μέρες μας οι συνέπειες της πανδημίας είναι γνωστές στον καθένα.

Ο Μητροπολίτης Μηθύμνης εξέφρασε συγκινημένος από τα Νέα της Λέσβου τις θερμές του ευχαριστίες προς τον λαό του νησιού μας, καθώς και στους Λέσβιους της διασποράς για το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά το διάστημα της νοσηλείας του και συνεχίζεται μέχρι τώρα με τηλεφωνήματα στη Μητρόπολη από πιστούς και εκπροσώπους φορέων που ζητούν να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του. «Με συγκίνηση δέχομαι τα μηνύματα του πιστού λαού της Εκκλησίας μας εντός και εκτός συνόρων Λέσβου, καθώς και των αδελφών μητροπολιτών ανά την Ελλάδα και τους ευχαριστώ εγκάρδια για το μεγάλο ενδιαφέρον τους, όπως επίσης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επικοινωνία του», είπε ο Σεβασμιώτατος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δεσπότης και στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης για τους οποίους ανέφερε: «Αναχωρήσαμε βιαστικά λόγω των συνθηκών της νόσου και δεν πρόλαβα να τους δω όλους, σύντομα όμως θα έχω την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και προσωπικά τον καθένα. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και προς την διοίκηση για το ενδιαφέρον της».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος ευλογώντας τους πιστούς θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τον λαό της Λέσβου και ιδιαίτερα στους νοσούντες εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο δοκιμαζόμενος και ασθενής άνθρωπος αντλεί δύναμη, πίστη και ελπίδα και η Εκκλησία μας προσεύχεται στον Μέγα ιατρό και φύλακα των ψυχών και των σωμάτων Ιησού Χριστό μας να απαλλάξει όλους τους ανθρώπους από πάσες ασθένειες».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img