Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Μουτζούρης… έχει περιουσία στη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αν και κατηγορήθηκε προεκλογικά μαζί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή από συνυποψηφίους του ότι δεν έχει περιουσία στη Λέσβο, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε αντίθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο κ. Στεφανή έχει περιουσιακά στοιχεία και στη Μυτιλήνη και στο Πλωμάρι.

Αυτό προκύπτει από το πόθεν έσχες του το οποίο δημοσιοποιήθηκε μαζί με τα πόθεν έσχες όλων των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων, καθώς έχουν την υποχρέωση να κάνουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Μουτζούρης είναι ιδιοκτήτης ή έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας σε δυο διαμερίσματα στην Αθήνα και στην Κορινθία, μία μονοκατοικία στο Πλωμάρι, δύο μικρά χωράφια σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι, μία μικρή χορτολιβαδική έκταση κάτω του ενός στρέμματος στο Πλωμάρι και 7 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στον Ωρωπό, καθώς και το σπίτι του στην Κηφισιά.

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης το ζεύγος Μουτζούρη δηλώνει συνολικά 56 ακίνητα, ωστόσο τα περισσότερα ανήκουν στη σύζυγό του, η οποία έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μπορεί ο αριθμός των ακινήτων να προκαλεί εντύπωση, ωστόσο – όπως φαίνεται από την ανάλυση της δήλωσης πόθεν έσχες – σε αρκετά από αυτά έχει μικρά ποσοστά της πλήρους κυριότητας, ενώ κάποια από τα ακίνητα βρίσκονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, δηλαδή έχει ποσοστά συνιδιοκτησίας επί ακινήτων σε κτίριο εντός του ίδιου οικοπέδου.

Η κ. Μουτζούρη δηλώνει ποσοστά συνιδιοκτησίας σε 8 διαμερίσματα και 9 μονοκατοικίες σε Αθήνα και Κέρκυρα, καθώς και σε 5 οικόπεδα και 7 επαγγελματικούς χώρους, να σημειωθεί όμως ότι κάποια από αυτά είναι λίγων τετραγωνικών και στην ακίνητη περιουσία της περιλαμβάνονται και τέσσερις αποθηκευτικοί χώροι, εκ των οποίων οι τρεις είναι εμβαδού κάτω των 7 τετραγωνικών!

Η δήλωση πόθεν έσχες αφορά το έτος χρήσης 2021 και υποβλήθηκε το 2022.

Το 2021 τα ετήσια συνολικά εισοδήματα του Περιφερειάρχη ανήλθαν στο ποσό των 60.301,35 ευρώ,  ενώ της συζύγου του στο ποσό των 24.956,83 ευρώ. Εντύπωση προκαλούν οι καταθέσεις του ζευγαριού καθώς τα λεφτά που έχουν σε τράπεζες συνολικά στο όνομά τους είναι μόλις 761,58 ευρώ!

Τέλος, ο κ. Μουτζούρης έχει στην ιδιοκτησία του δύο αυτοκίνητα 1.800 και 1.400 κυβικών και η σύζυγός του ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img