Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ο «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στη Μυτιλήνη

Πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, το Μικρό Θέατρο Λάρισας συνεχίζει με σεβασμό και συνέπεια τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και φέτος και επισκέπτεται μάλιστα και τη Μυτιλήνη με την παράσταση «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι. Το έργο θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, με δύο παραστάσεις στις 17:15 και στις 19:15.

Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά της κλασικής και πασίγνωστης ιστορία του Πινόκιο, από το Μικρό Θέατρο της Λάρισας. Σε αυτή, ο Πινόκιο είναι ο ήρωας που αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους, καθώς από την ελεύθερη βούληση και την ανεξαρτησία που του χαρίζεται, καλείται να αποδείξει πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο. Μέσα από τις διάφορες “προκλήσεις” που συναντά στον δρόμο του, ο μικρός μας φίλος, πρέπει να καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ζωής. Οι αστείες καταστάσεις και οι περιπέτειες στην καθημερινότητά του, τον οδηγούν στην απόδειξη πως μόνο με απόλυτη εσωτερική δύναμη γίνονται όλα πραγματικότητα. 

Ένα κούτσουρο αποκτά ζωή από την μπλε νεράιδα. Ο Τζεπέτο φτιάχνει μια μαριονέτα και της δίνει το όνομα Πινόκιο. Μπαμπάς και γιος δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα να τελειοποιήσουν την ευχή τους και ο Πινόκιο να γίνει ένα κανονικό παιδάκι. Η συνέχεια επί σκηνής, το ερχόμενο Σάββατο σε μια παράσταση για παιδιά… κάθε ηλικίας!

Στην παράσταση παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Δαρμή Ιωάννα, Νίκος Παπαγιάννης, Μαρίνα Μπασέτα και Άννα Μωραΐτου.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr και στο βιβλιοπωλείο Book & Art, στην οδό Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη (τηλ.: 2251037961). Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και στο 6974797109.