Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο πολιτισμός της Λέσβου στο Λούμπεκ της Γερμανίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με σύνθημα “The music connecting the people in Europe”, η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 και εκπαιδευτικής εκδρομής, ταξίδεψε στην μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας Λούμπεκ, προκειμένου να επισκεφθεί το σχολείο Thomas Mann.

Ένα 28μελές μουσικό επιτελείο αποτελούμενο από μαθητές των μουσικών συνόλων της σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής καθώς και από καθηγητές του σχολείου, ταξίδεψε από το νησί μας στις 20 Μαρτίου με όχημα τον μουσικό πλούτο της Ελλάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την ένωση των δύο πολιτισμών, της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν σ’ ένα καθημερινό πλαίσιο βιωματικών δραστηριοτήτων καλλιτεχνικού, γνωστικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Κορωνίδα των δράσεων, ήταν η πραγματοποίηση της συναυλίας των δύο σχολείων στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής μας επετείου, στην δημοφιλή εκκλησία St. Philippus, που αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Μουσικές με άρωμα Ελλάδας και σε κλίμα μυσταγωγίας χαρακτήριζαν την συναυλία στο ναό, ξεκινώντας από την εμφάνιση του συνόλου Bajazzo του σχολείου Thomas-Mann και την ερμηνεία ενός κλασικού κομματιού από μαθητή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στο πιάνο.

Ενθουσίασε το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης μεταφέροντας τις μουσικές και την παράδοση της Λέσβου στη Γερμανία και παίζοντας μαζί με τους μαθητές του σχολείου Thomas Mann

Έπειτα ακολούθησε η παρουσίαση του ελληνικού εθίμου του γάμου από την παραδοσιακή ορχήστρα και τέλος, πήρε τη σκυτάλη η ορχήστρα της σύγχρονης μουσικής για να κλείσει την συναυλία με ορχηστρικούς σκοπούς και τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά τη συναυλία των δυο σχολείων στην δημοφιλή εκκλησία St. Philippus

Η συναυλία αυτή επισφράγισε την φιλία και την συνεργασία των δύο σχολείων για μελλοντικές δράσεις, που θα διέπονται από τις αξίες και τις αρχές του ευρωπαϊκού θεσμού. Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης απευθύνει δημόσια τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την οικονομική στήριξη που παρείχαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποστολή.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img