Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: «Η Λέσβος μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με καταγωγή από την Κρήτη ο Γιώργος Πατούλης έφτασε στα ανώτατα αυτοδιοικητικά κλιμάκια ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και μεταγενέστερα ως Περιφερειάρχης Αττικής έως το 2023. Σημαντική είναι η φιλανθρωπική και η επιστημονική του προσφορά ως ιατρός έχοντας την προεδρία σε κορυφαίους φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ), το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών. Αύριο Σάββατο θα είναι  το κεντρικό πρόσωπο στην ημερίδα που διοργανώνει το ΕΛΙΤΟΥΡ στο ξενοδοχείο Mythical Coast, με εκλεκτούς ομιλητές για τον θερμαλισμό και τον ιαματικό τουρισμό.  

Λίγες ώρες πριν την έλευσή του στη Μυτιλήνη ο κ. Πατούλης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματά μας και για την διένεξη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Απόστολο Βαλτά.  Πολύ σημαντικά τα όσα ο ίδιος δηλώνει για τις προοπτικές που υπάρχουν για τη Λέσβο μέσα από τον ιαματικό τουρισμό, για το ότι από τις 8 θερμές πηγές του Βορείου Αιγαίου οι 5 βρίσκονται στη Λέσβο, ενώ υπογραμμίζει ότι ο τόπος μας με τη δημιουργία υποδομών μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, επισημαίνοντας ότι τα ιαματικά λουτρά αποτελούν μέσο θεραπείας που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι γιατροί στην Ευρώπη.

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη – ποταμό, ο κ. Πατούλης στέκεται στη νησιωτικότητα τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα από την πολιτεία, καθώς οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών, όπως εδώ στη Λέσβο, είναι ουσιαστικά οι συνοριοφύλακες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Προβλέπει, δε, πως από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί ο ιαματικός τουρισμός στην περιοχή μας – και προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει μεγάλη προοπτική – οι όποιες αποστάσεις μας χωρίζουν από το κέντρο θα περιοριστούν, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της επενδυτικής δραστηριότητας που θα τροφοδοτηθεί. Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής μιλά με θερμά λόγια για τον Κώστα Μουτζούρη και τα όσα έχει κάνει κατά τη μέχρι τώρα πορεία του στην Αυτοδιοίκηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΟΝ  ΣΤΡΑΤΗ  ΣΑΜΙΩΤΗ

-Κύριε Πατούλη, η παρουσία σας στη Μυτιλήνη αύριο είναι σημαντική, καθώς μαζί με τους άλλους προσκεκλημένους δίνετε μια ιδιαίτερη ώθηση σε μια εκδήλωση, η οποία έχει ως θέμα της το θερμαλισμό – ιαματικό τουρισμό. Καταρχάς να πούμε ότι δεν έρχεστε για πρώτη φορά στη Λέσβο. Ποια είναι η εικόνα και η άποψή σας για την περιοχή μας; 

«Έχω επισκεφθεί και παλιότερα το πανέμορφο νησί σας, που έχει να επιδείξει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και ιστορία και γενικότερα τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τόσο ιδιωτικά, όσο και εκπροσωπώντας επίσημους φορείς, όπως την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, επισκέφθηκα το νησί και σε δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα όταν έγιναν οι τελευταίοι δύο σεισμοί, καθώς και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που μεταφέραμε στους μετανάστες υγειονομικό υλικό, μαζί με την Αρχιεπισκοπή και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Η Λέσβος ήταν πάντα στην καρδιά μου για τους υπέροχους ανθρώπους της και όταν μπορούσα να την βοηθήσω το έκανα, από όποια θέση και εάν υπηρέτησα».

-Στη Λέσβο συζητάμε χρόνια για τις θερμές πηγές, ελάχιστα όμως έγιναν εδώ και δεκαετίες και η αλήθεια είναι πως τώρα ο τόπος μας δείχνει έτοιμος να προσπαθήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Καθώς είστε αυτοδιοικητικός για πάνω από δυο δεκαετίες και αυτό σημαίνει ότι είστε «αθεράπευτα αυτοδιοικητικός», θέλω την άποψή σας σε σύγκριση με την άλλη Ελλάδα.

«Οι ιαματικές πηγές αποτελούν ένα  συμπληρωματικό θεραπευτικό μέσο στην επιλογή των θεραπόντων ιατρών, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται ακόμα περισσότερο σε άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν αναπτύξει τον τομέα αυτό. Όσες χώρες έχουν εκμεταλλευτεί τον ιαματικό τους πλούτο και έχουν δημιουργήσει σοβαρές εγκαταστάσεις έχουν μεγάλο όφελος. Η Λέσβος έχει το πλεονέκτημα ότι έχει εμπλουτισθεί με πλήθος ιαματικών πηγών, με θεραπευτικές χημικές συνθέσεις και ευεργετικές θερμοκρασίες, διασκορπισμένες σε όλα τα σημεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, υπάρχουν 8 αναγνωρισμένες Ιαματικές πηγές, από τις οποίες οι 5 ευρίσκονται στην Λέσβο!

Μάλιστα για την σπουδαιότητα των Ιαματικών Πηγών της Λέσβου κάνει μεγάλη αναφορά ο Γαληνός, αλλά και ο Ερέσιος Ιατροφιλόσοφος και Βοτανολόγος Θεόφραστος. Η αξιοποίηση αυτού του πλούτου ανοίγει πολλές σημαντικές προοπτικές για το νησί σας».

-Ποιες είναι σήμερα οι ευκαιρίες στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη που μπορεί να έχει η Ελλάδα μέσα από τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας;

«Ο Τουρισμός Υγείας τοποθετείται μεταξύ των σημαντικότερων αναπτυξιακών μοχλών της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει η χώρα της υγείας και της ευεξίας, για τον παγκόσμιο ασθενή, καθώς έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς τουρίστες υψηλού επιπέδου και να κρατήσουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά της χώρας, τους Έλληνες επιστήμονες. Μάλιστα, η ύπαρξη πολλών σημαντικών ιαματικών πηγών στον ελλαδικό χώρο μαζί με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα, παρέχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, ώστε με την αξιοποίησή τους η Ελλάδα να καταστεί Health Resort στην Ευρώπη».

-Το Βόρειο Αιγαίο μπορεί να προσδοκά από όλα τα παραπάνω όταν βρίσκεται στην εσχατιά της Ελλάδας, το ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει λόγω των αποστάσεων, των ακριβών ναύλων και όλα όσα καθιστούν τις παραμεθόριες περιοχές… παραμεθόριες; 

«Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών πρέπει να υποστηρίζονται από την πολιτεία γιατί είναι ουσιαστικά συνοριοφύλακες της πατρίδας μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υποστηριχθούν και να τους δοθούν περαιτέρω κίνητρα. Αναφορικά, με την εκμετάλλευση του ιαματικού πλούτου, οι παραμεθόριες περιοχές έχουν ειδικό καθεστώς που ευνοεί τη δημιουργία εγκαταστάσεων και έτσι μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, για τη Λέσβο, η οποία μπορεί να αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία. Οι ομορφιές του νησιού και ο ιδιαίτερος φυσικός του πλούτος, εάν αξιοποιηθούν σωστά και υπάρχουν παράλληλα, οι κατάλληλες υποδομές, τότε πιστεύω ότι η απόσταση δεν θα αποθαρρύνει όσους θέλουν να ζήσουν όμορφες στιγμές σε αυτό τον παράδεισο».

Ως αυτοδιοικητικός, αλλά νομίζω και σε πιο προσωπικό επίπεδο έχετε καλή σχέση με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος προσπαθεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα με την αναβίωση του παλιού ξενοδοχείου Σάρλιτζα. Ομοίως οι δυο Δήμαρχοι, ο καθένας με τις αρμοδιότητές του να αναπτύξουν τις θερμές πηγές. Μέσα από αυτές τις σχέσεις που χτίσατε από την Αυτοδιοίκηση θέλω να ρωτήσω αν μπορείτε και αν είστε διατεθειμένος να βοηθήσετε με το κύρος σας, τον τόπο μας να μπει στον χάρτη του θερμαλισμού και μέσα από το ΕΛΙΤΟΥΡ, αλλά και από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών όπου και στα δύο είστε πρόεδρος;

«Πιστεύω καταρχάς ότι ο φίλος και συνάδελφος αυτοδιοικητικός Κώστας Μουτζούρης, έχει κάνει σπουδαία προσπάθεια, για την περιοχή που ήδη βλέπουμε να έχει αποδώσει σημαντικά, στα ζητήματα των μεταναστών. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα, είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού υγείας, ευεξίας, θρησκευτικού τουρισμού κ.τ.λ.. Ο λόγος της δικής μας παρουσίας εδώ είναι να αναδείξουμε αυτές τις δυνατότητες και να συμβάλλουμε, ώστε να προσελκυθούν επιχειρηματίες να επενδύσουν στον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, στον οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Λέσβος σε παγκόσμιο επίπεδο».

-Για τους αναγνώστες που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη θέλω να μας δώσετε ένα πλαίσιο για το τι θα πρέπει να περιμένουν ότι θα βγει από την ημερίδα του Σαββάτου; 

«Πρόκειται για μια σημαντική Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό στην Μυτιλήνη που διοργανώνει το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (Elitour), σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Λέσβου.  Ειδικοί επιστήμονες και παράγοντες του Τουρισμού, της Υγείας και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ενώνουν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την προώθηση του Ιαματικού Τουρισμού. 

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι αναγνωρισμένοι ιαματικοί φυσικοί πόροι που βρίσκονται στο Αιγαίο και να προσελκύσουμε επενδυτές. Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε το παρών γιατί θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον».                                                          

-Θα εκμεταλλευτώ τη σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα μας και θα ζητήσω ένα σχόλιό σας ως εκπροσώπου των ιατρών της Αττικής για τα νέα δεδομένα που έχουμε στο  ΕΣΥ. Καταρχάς να ρωτήσω αν αισθάνεστε ότι οι φαρμακοποιοί (κατάγεται και από τη Λέσβο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαλτάς) έρχονται να πάρουν με τον τρόπο τους ένα κομμάτι από την αίγλη του ιατρικού επαγγέλματος; Βλέπουμε ότι τα εμβόλια για τη γρίπη κατά το ήμισυ πέρασαν απευθείας στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Με το τελευταίο νομοσχέδιο περνούν και τα εμβόλια για τον κορονοϊό και αυτό ενδεχομένως μπορεί να εξυπηρετεί το ΕΣΥ, αλλά ο ιατρικός κλάδος πώς βλέπει αυτές τις εξελίξεις;

«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εμάς μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η δημόσια υγεία και η δυνατότητα ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες υγείας, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα.

Για τους φίλους μας υγειονομικούς, τους φαρμακοποιούς, έχουμε τονίσει ότι όπως οι γιατροί δεν πρέπει να πουλάνε φάρμακα, έτσι και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να εκτελούν ιατρικές πράξεις. Πρέπει να υπάρξει μια διακριτή γραμμή και, παράλληλα, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών. Θα πρέπει, δηλαδή, να εξασφαλιστεί η σωστή αντιμετώπιση του ασθενή εάν παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση, μετά τον εμβολιασμό και παράλληλα ότι θα υπάρχει ιατρική συνταγή. Οι δύο αυτές προϋποθέσεις θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του ασθενή, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κάθε ιατρική πράξη έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και μπορεί να έχει παρενέργειες».

-Σε μία περίοδο που η ιατρική, χρόνο με το χρόνο, έχει ανέλπιστα εργαλεία για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία και αναφέρομαι στις νέες τεχνολογίες στα χέρια των γιατρών, βλέπουμε να δυσκολεύει η πρόσβαση των απλών πολιτών σε συγκεκριμένες θεραπείες για τα σοβαρά νοσήματα. Μεγάλη αναμονή για τους γραμμικούς επιταχυντές και για θεραπείες. Ποιες είναι οι δικές σας θέσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα και ποιο το μήνυμα που θα δώσετε στους πολίτες που παρακολουθούν όλα αυτά με αγωνία;

«Η επιστήμη εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και δίνει συνέχεια νέες δυνατότητες. Νέα φάρμακα και εξελιγμένες τεχνολογίες βγαίνουν συνέχεια και το αίτημα είναι ο ασθενής να έχει άμεση πρόσβαση, σε όλες αυτές τις καινοτομίες ανεξάρτητα από τη γεωγραφική του και την οικονομική του κατάσταση. Αυτός είναι ο συνεχής αγώνας της πολιτείας, να βρει νέους πόρους για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το αίτημα, το οποίο είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα του ασθενή. Θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις θεραπείες που έχει ανάγκη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». 

-Ανέφερα προηγουμένως ότι είστε «αθεράπευτα αυτοδιοικητικός» γιατί εργαστήκατε για πάνω από δύο δεκαετίες στην Αυτοδιοίκηση, ενώ ενδεχομένως θα μπορούσατε να έχετε και έναν άλλο ρόλο και αυτό θέλω να ρωτήσω, αν μετά την ανάπαυλα της τρέχουσας θητείας ο Γιώργος Πατούλης σκέπτεται, αν βλέπει το επόμενό του βήμα μέσα από τους επιστημονικούς φορείς, τους οποίους άλλωστε τιμάτε με την παρουσία και τη δραστηριότητά σας ή αν τελικά στο μέλλον μπορεί να σας δούμε και σε έναν άλλο ρόλο υπηρετώντας την υγεία μέσα από την πολιτική;

«Υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί 25 χρόνια σε διάφορες θέσεις και με πολλούς ρόλους. Προέδρευσα σε Ανώτατα όργανα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, στο οποίο θήτευσα ως Αντιπρόεδρος. Το ταξίδι αυτό είχε πολλές χαρές και μεγάλη ικανοποίηση, καθώς μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει άμεση επαφή με την καθημερινότητα του πολίτη και μπορείς να δεις τους καρπούς του έργου σου να αλλάζουν τη ζωή των πολιτών.

Όλα αυτά τα κρατάω μέσα στην καρδιά μου, ωστόσο αυτή την περίοδο έχω επικεντρωθεί στην άλλη μεγάλη μου αγάπη, την ιατρική επιστήμη. Η πολιτική της υγείας μέσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα στους σχεδιασμούς μου. Μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που είναι πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και μέσα από τα ΚΕΠ – Υγείας αναπτύσσουμε στρατηγικές πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Παράλληλα, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, την ΕΛΙΤΟΥΡ και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ιατρών, ενώνουμε τις δυνάμεις της επιστήμης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όραμα την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας.

Όλα αυτά με γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Στο μέλλον, εάν υπάρξει ανάγκη, για τη συμβολή των δικών μας γνώσεων, εμπειριών και δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στην ελληνική κοινωνία σε αυτό το κάλεσμα, θα δηλώσουμε παρών».

-Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση που είχαμε.

«Κι εγώ για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους κατοίκους της Λέσβου»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η Λέσβος στη θέση της για τον ιαματικό τουρισμό

 Στο ξενοδοχείο Mythical Coast, στην Κράτηγο, “θα χτυπά η καρδιά της Μυτιλήνης” αύριο Σάββατο, λόγω της σημαντικής ημερίδας για τον ιαματικό τουρισμό, στην οποία αναμένεται να παραστούν και να την παρακολουθήσουν ομιλητές που βρίσκονται στην αφρόκρεμα του χώρου, καθώς τη διοργανώνουν το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (Elitour) σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου. Ωστόσο πίσω από όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος, ο οποίος έχοντας πάρει τις θερμές πηγές του Πολιχνίτου και φλερτάροντας και με την επένδυση στο ξενοδοχείο Σάρλιτζα, ουσιαστικά επιχειρεί να ανοίξει τους δρόμους για την προσέλκυση ιαματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου και σε αυτή τη βάση εντάσσεται και η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία το προηγούμενο διάστημα προβλήθηκε από τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η Λέσβος αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού.

Στόχος της ημερίδας για τον Ιαματικό Τουρισμό είναι και οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής του, που καταγράφει αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια – ιδιαίτερα μετά την πανδημία – και είναι από τους ισχυρούς πυλώνες του μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στην εκδήλωση θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τ. Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι της Λέσβου Π. Χριστόφας και Τ. Βέρρος, ενώ από τον ιατρικό κλάδο θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Κώστας Κουσκούκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Μιχάλης Κουτσιλιέρης και ο Πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού, Αντώνιος Πολυδώρου.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Απριλίου

-10:00 – 10:30 Εγγραφές

-10:30 – 11:00 Χαιρετισμοί

Πρόεδρος Ημερίδας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΕΛΙΤΟΥΡ Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, τ. Περιφερειάρχης Αττικής: Γεώργιος Πατούλης

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Κώστας Μουτζούρης, Δήμαρχος Μυτιλήνης: Παναγιώτης Χριστόφας, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: Ταξιάρχης Βέρρος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου: Παναγιώτης Προβέντζας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου: Ευάγγελος Μυρσινιάς, Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής: Κων/νος Κουσκούκης Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Μιχάλης Κουτσιλιέρης, Πρόεδρος Ομίλου Optimum Target: Θεόδωρος Κούσκος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Πρεσβευτής Ελληνικού Τουρισμού: Αντώνιος Πολυδώρου

-11:00 – 14:00 Ομιλίες με θέμα Ιαματικός Τουρισμός

Προεδρείο: Γιώργος Πατούλης, Κων/νος Πάντος, Αντώνιος Πολυδώρου

-11:00 – 11:20 ELITOUR – Ιατρικός Τουρισμός. Παρόν και Μέλλον

Γιώργος Πατούλης

-11:20 – 11:40 Ιαματικός Τουρισμός – Ιαματική Ιατρική – Ευεξία. Κωνσταντίνος Κουσκούκης

-11:40 – 12:00 Υπουργείο Τουρισμού – Ιαματικός Τουρισμός, Κατερίνα Κουσουρή

-12:00 – 12:20 Ιαματικές Πηγές Μυτιλήνης – Γεωθερμία, Νίκος Ζούρος

-12:20 – 12:40 Η συμβολή του Νοσηλευτικού Προσωπικού στις Ιαματικές Πηγές, Κοιλού Αναστασία

-12:40 – 13:00 Αρχέγονα Κύτταρα και φυσιολογία της Γήρανσης – Εργαστήριο Φυσιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως διεθνής κόμβος εκπαίδευσης διά τον Ιαματικό Τουρισμό, Μιχάλης Κουτσιλιέρης

-13:00 – 13:20 Ιαματικός Τουρισμός. Πρόγραμμα Υπουργείου Υγείας, Δημήτριος Δημητριάδης

-13:20 – 13:40 Ο ρόλος της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού, ευκαιρίες και προκλήσεις για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, Γιώργος Κακουλίδης

-13:40 – 14:00 Συμπεράσματα. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ημερίδας

-14:00 Γεύμα

-16:00 – 18:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Πηγών Ιπποκράτης (Περιοχή Πολιχνίτου)

-21:00 Δείπνο στο Ξενοδοχείο Mythical Coast.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img