Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών μπαίνει μπροστά για το Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κατεπείγουσα έκκληση στους πολίτες να δώσουν αίμα έκανε την Παρασκευή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου για τα αποθέματα αίματος στο Βοστάνειο. 

Όπως εξήγησε μιλώντας στα Νέα της Λέσβου η πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Μαρία Ζερβού «αν και κανονικά η έκκληση για αιμοδοσία έπρεπε να είχε γίνει από το νοσοκομείο και όχι από εμάς, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι, η παρέμβασή μας οφείλεται στο γεγονός ότι όπως ενημερωθήκαμε, κάποιες μεταγγίσεις αίματος που επρόκειτο να γίνουν σε άτομα με μεσογειακή αναιμία σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα λόγω έλλειψης αίματος. Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι σοβαρό και γι’ αυτό μόλις ενημερωθήκαμε θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε εμείς στους πολίτες καλώντας τους να δώσουν αίμα».

«Οι ελλείψεις αίματος καταγράφονται και σε ομάδες αίματος που δεν είναι σπάνιες και αυτό μας κάνει εντύπωση γιατί συνήθως τα καλοκαίρια μπορεί να αυξάνεται ο πληθυσμός στη Λέσβο και οι ανάγκες για αίμα, αλλά έρχονται και οι Λέσβιοι της διασποράς που μέσω των Συλλόγων τους βοηθούν με την προσφορά αίματος», είπε καταλήγοντας η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, υπογραμμίζοντας πως τόσο έντονα προβλήματα με τις ελλείψεις αίματος του φετινού καλοκαιριού δεν έχουν καταγραφεί προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-έκκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών προς τους πολίτες:

«Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, κάνει έκκληση στα μέλη του και στους πολίτες με ομάδες αίματος: Α(+) θετικό, Β(+) θετικό ή Ο(+) θετικό να απευθυνθούν στο Σταθμό Αιμοδοσίας του νοσοκομείου να αιμοδοτήσουν, καθώς παρουσιάστηκε μεγάλη έλλειψη αίματος των ανωτέρω ομάδων για την άμεση κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Ωράριο

Από Δευτέρα έως Παρασκευή:

-Πρωί 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

-Απόγευμα 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.».

Επίσημα πάντως το νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν έδωσε κάποια ανακοίνωση στη δημοσιότητα που να καλεί τους αιμοδότες, παρότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, αναβλήθηκαν μεταγγίσεις!

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img