Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοναδικό αντίβαρο στην αλαζονεία της Δεξιάς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Του Γιάννη Μπουρνού, υποψήφιου Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έφτασε στους πολίτες. Αντίθετα, οι προοδευτικοί και αριστεροί ψηφοφόροι έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο κόμμα μας και ήταν τόσο ηχηρό που κανείς μας δεν θα μπορούσε να το αγνοήσει και η αλήθεια είναι ότι κάναμε λάθη και παραλείψεις αυτή την τετραετία. Χρωστάμε μια νέα αρχή στους πολίτες που τόσα χρόνια μας εμπιστεύονται και μας ακολουθούν. Οι εκλογές αυτής της Κυριακής είναι μέρος αυτής της νέας προσπάθειας που μόλις ξεκίνησε. Τώρα αγωνιζόμαστε με πείσμα και συνείδηση για την ανατροπή του δυσμενούς και επικίνδυνου συσχετισμού που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές. 

Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αλαζονικών και κυνικών τοποθετήσεων, που έφτασε να λέει ότι δεν χρειάζεται άλλους, θα κάνει μόνη της αντιπολίτευση στον εαυτό της. Ίσως τελικά αυτή τη φαεινή ιδέα να είχε στο νου του ο κ. Σκυλακάκης, όταν αποκάλυψε ότι οι προεκλογικές τους εξαγγελίες δεν έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-2026, που κατέθεσαν στις Βρυξέλλες και είναι μονάχα για εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αλαζονείας η Νέα Δημοκρατία, ώστε μας λέει ότι εδώ, στο Νομό Λέσβου, θέλει να βγάλει δυο έδρες.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει όνειρα για πλήρη, καθεστωτική, επικράτηση, εκμεταλλευόμενος και τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης. Ξέρει ότι εκεί βρίσκεται ένα βολικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που του παρείχε την προηγούμενη τετραετία συναίνεση στην συντηρητική του πολιτική και αφήνει πάντα ανοιχτή την πόρτα για κοινοβουλευτική και κυβερνητική στήριξη της Δεξιάς. Ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται ότι δεν πήρε κανένα μάθημα από την καταστροφική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν ο ίδιος, ως «πολιτικό τέκνο» του κ. Βενιζέλου, ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ξέρει επίσης ο κ. Μητσοτάκης, ότι έχει απέναντί του ένα επί της ουσίας ακίνδυνο ΚΚΕ, που προσπερνάει κάθε ανάγκη για λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του Νομού μας ή της χώρας και ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε οποιοδήποτε επίπεδο, από την αυτοδιοίκηση μέχρι τη Βουλή. 

Και οι δυο, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, κάνουν τη χάρη στη ΝΔ να επιδίδονται σε μονομέτωπο αγώνα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας. Γιατί όλοι τους γνωρίζουν καλά τη βασικότερη παράμετρο της πολιτικής μας κατάστασης: Στο Νομό Λέσβου και στη Βουλή, αντιπολίτευση στη ΝΔ και εναλλακτικός πόλος προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το αποδείξαμε άλλωστε την προηγούμενη τετραετία με τις 1.355 κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για τοπικά και ευρύτερα προβλήματα, που μας έφεραν μακράν στην πρώτη θέση σε αριθμό παρεμβάσεων μεταξύ όλων των Βουλευτών του Βορείου Αιγαίου.

Ας μη γελιόμαστε, η ΝΔ έχει φανερές φιλοδοξίες για αυταρχική μετάλλαξη της ελληνικής δημοκρατίας στα πρότυπα της Ουγγαρίας του Όρμπαν ή της Τουρκίας του Ερντογάν. Έχει κρυφό πρόγραμμα για ανατροπή κοινωνικών κατακτήσεων, δημοκρατικών και προοδευτικών θεσμών που οικοδομήθηκαν εδώ και δεκαετίες από προοδευτικές κυβερνήσεις στη χώρα. Για τη δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις πρώτες κατοικίες, την υγεία, την παιδεία, τα εισοδήματα, τις ευκαιρίες ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών, η ΝΔ σχεδιάζει ένα μέλλον που τρομάζει. Ένα μέλλον με πανίσχυρα συμφέροντα, τα κοράκια των funds και λιγοστούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, να αλώνουν τη χώρα και να καταβροχθίζουν τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο σχέδια για το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα συντηρητικό σχέδιο καθεστωτικής «ιδιοκτησίας» του κράτους και της οικονομίας κι ένα προοδευτικό σχέδιο για κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία για όλους. Την Κυριακή ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην αλαζονική Δεξιά.

spot_img

More articles

spot_img