Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο τρίτος καλύτερος Οκτώβριος για τη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ο τρίτος καλύτερος Οκτώβριος όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία είναι ο φετινός στη Λέσβο και ίσως είναι και ο μήνας που δεν έχει αναδειχθεί φέτος ως ο καλύτερος όλων των εποχών, καθώς οι προηγούμενοι ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί μήνες ήταν ο καθένας καλύτερος από τον αντίστοιχο μήνα προηγούμενων ετών σε αφίξεις. 

Τα στοιχεία των αφίξεων των Τούρκων είχαν καταγεγραμμένους χθες 3.450 επισκέπτες από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα (ενδεχομένως αυτό να διαφοροποιηθεί αν είχαμε χθες το απόγευμα κι άλλους επισκέπτες). Είναι ο τρίτος καλύτερος Οκτώβριος σε σειρά, καθώς έχουν προηγηθεί το 2014 οι αφίξεις 4.386 επισκεπτών από απέναντι και το 2013 με 4.187 Τούρκους. Όλες τις άλλες χρονιές οι Τούρκοι  είναι κάτω των 3.000 και μάλιστα το 2017, το 2018 και το 2019 οι αφίξεις των Τούρκων μήνα Οκτώβριο καταγράφηκαν κάτω από 1.500 άτομα.

Με τα παραπάνω δεδομένα οι 3.450 Τούρκοι που έφτασαν τον φετινό Οκτώβριο στη Λέσβο για διακοπές είναι ένας σημαντικός αριθμός, που δείχνει και τη δυναμική που υπάρχει για τον τουρισμό από την Τουρκία προς τη Λέσβο, ένα σημαντικό κεφάλαιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να επενδύσουν οι τοπικοί φορείς, καθώς μέχρι τώρα από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει 58.625 Τούρκοι στον τόπο μας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img