«Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» στο Κάστρο Μυτιλήνης

Έναν από τους πιο αγαπημένους μύθους του Αισώπου «τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα»  παρουσιάζει  η Παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο κοινό της Μυτιλήνης, στο Κάστρο Μυτιλήνης, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. 

Η παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μας φίλους εδώ και 15 συνεχή χρόνια αποφάσισε να ζωντανέψει αυτό το σπουδαίο διδακτικό μύθο στη σκηνή, γιατί μέσα από τους μύθους του Αισώπου και τις λίγες αράδες που σώζονται ακόμα και σήμερα βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η σοφία του λαού μας.

“Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας” θα μάθουν στην παρέα τους που αποτελείται από την πονηρή αλεπού,  τον γιγάντιο ελέφαντα, τη φωνακλού καρακάξα, τον ήσυχο γάιδαρο, τον βασιλιά των ζώων το λιοντάρι , τον τσαλαπετεινό και άλλα ζωάκια, πώς να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο ζωικό τους βασίλειο.

Είναι, ίσως, το πιο διδακτικό έργο από τους αγαπημένους μύθους του Αισώπου, διαχρονικό και αναλλοίωτο, ενώ στην παράσταση γίνεται και αναφορά στο γνωστό παράδειγμα του Τζίτζικα, του κλασικού τεμπέλη, και του Μέρμηγκα, του εργατικού, δύο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται μεταξύ τους βγάζοντας το συμπέρασμα που λέει και ο λαός μας πως, “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…”.

Φυσικά όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε μέσα από πολύ γέλιο, μουσική, χορό και τραγούδι. Μια μουσική παράσταση για μικρούς αλλά και για μεγάλους…

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 7€ – Ταμείο 8€ / Προπώληση Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης / Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Πληροφορίες τηλ. 6973 056635.