Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ «ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»: «Ο Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο ο Στρατής Νικολάου, υπηρέτησε ως συνεταιριστικό στέλεχος και συνταξιοδοτήθηκε από την Ένωση Συνεταιρισμών τα προηγούμενα χρόνια παραμένοντας ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Κατά κοινή ομολογία (και αυτό το παραδέχονται συνάδελφοί του από όλους σχεδόν τους άλλους πολιτικούς χώρους), έκανε τη μεγάλη έκπληξη ως υπεύθυνος αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύοντας άριστα στον τομέα του σε τοπικό επίπεδο. Σε σημείο ώστε κάποιοι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας να λένε επί κυβέρνησης Τσίπρα ότι η πολιτική για τα αγροτικά τροφοδοτούνταν σε ένα σημαντικό βαθμό από τη Λέσβο. Το ίδιο και πριν την κυβέρνηση, αλλά και τώρα πάλι ως αντιπολίτευση, προσεκτικός σε αυτά που λέει και μεθοδικός προσπαθεί πάντα να ασκεί πιέσεις όχι για την αντιπολίτευση, αλλά για να γίνονται βήματα στον αγροτικό τομέα. 

Σε ένα κομβικό σημείο για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο (στο οποίο μετείχε και ο ίδιος) και λίγες μέρες πριν τις εκλογές για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή στο κόμμα του, ο κ. Νικολάου απαντά στα ερωτήματά μας για πρώτη φορά από την εφημερίδα μας περισσότερο για τα του κόμματός του, αφήνοντας τα αγροτικά για τα μετόπισθεν.

Μέσα από τη συνέντευξη, ο κ. Νικολάου με ευθύτητα, τόλμη και ειλικρίνεια εκφράζει  τις απόψεις του στο θέμα εκλογής του Αλέξη Τσίπρα και την «αντιμαχία» του με την «Ομπρέλα», τις κομματικές τάσεις και τα ρεύματα σκέψης που υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την προσωπική του τοποθέτηση σε μια από αυτές. Κάνει αποτίμηση του Συνεδρίου, επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι βαθαίνει αντί να αμβλύνει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περνά η χώρα, θεωρεί βέβαιο τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημά μας περί μη διάθεσης του κ. Ανδρουλάκη για συνεργασία ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, ενώ καλεί τους πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μετέχοντας στις εκλογές, ψηφίζοντας Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. 

Τέλος,  απαντώντας στα αγροτικά θέματα αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε αποτελεσματικά τους αγρότες, τα έκανε μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις καταβολές των ενισχύσεων, ενώ αναφέρει ότι είναι πιθανή μια καθυστέρηση στην αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ γιατί το ταμείο του Οργανισμού σήμερα είναι άδειο.

Η συνέντευξη του κ. Νικολάου έχει διπλή σημασία, καθώς ο ίδιος ΔΕΝ είναι υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή, άρα ό,τι λέει το λέει χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την εκλογή του.

…………………………………………………………………………………………………

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΣΑΜΙΩΤΗ 

-Κύριε Νικολάου είσαστε από τα πιο παλιά και έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Λάβατε μέρος ως αντιπρόσωπος στο Συνέδριο του κόμματος που έγινε πριν λίγες ημέρες. Θα ήθελα, λοιπόν, να μας μεταφέρετε τη δική σας εμπειρία και την άποψή σας για όσα διαδραματίστηκαν σ’ αυτό.  

«Η άποψή μου είναι πως ήταν ένα από τα καλύτερα συνέδρια της Αριστεράς που έχω παρακολουθήσει και είμαι πολύ υπερήφανος που συμμετείχα σ’ αυτό. Ήταν ένα συνέδριο γόνιμο, πολιτικά παραγωγικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 5.500 περίπου συνέδρων που ήρθαν από όλες τις περιοχές της χώρας. Όλοι παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον όσα διαδραματίζονταν τόσο στην κυρίως αίθουσα, που γίνονταν οι κεντρικές ομιλίες, όσο και τις υπόλοιπες θεματικές εκδηλώσεις που γίνονταν παράλληλα σε αίθουσες. Υπήρχε ενθουσιασμός, αγωνιστικότητα, όλο το κλίμα ήταν θετικό. Ο Αλέξης Τσίπρας από την αρχή της ομιλίας του έβαλε το συνέδριο σε αριστερή τροχιά με το ερώτημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», δίνοντας με δυο λέξεις  και το στίγμα του συνεδρίου».

-Πολύ γενικό και παρωχημένο δεν είναι όμως αυτό το δίλημμα για να αποτελέσει και την ιδεολογική  βάση ενός κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς;

«Όχι κύριε Σαμιώτη δεν είναι. Γιατί η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι καθοριστική. Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου, που ψηφίστηκε ομόφωνα, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει κόμμα της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς που έχει ως όραμα τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Κόμμα δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία. Το όραμα καθορίζει την πορεία και το στόχο. Στην πορεία του ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιπαλέψει τον νεοφιλελευθερισμό, να γεφυρώσει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που αυτός δημιουργεί, να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τους συνταξιούχους, τους νέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, κουβαλά όλες τις παραδόσεις, το ήθος και τις αξίες της Αριστεράς, προσπαθώντας συγχρόνως να δώσει αριστερές απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Η οικονομική κρίση, η κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, ο πόλεμος, η ακρίβεια, η 4η βιομηχανική επανάσταση, η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, πρέπει να απαντηθούν με αριστερές και προοδευτικές πολιτικές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη,  αποδεδειγμένα πια, αντί να αμβλύνει όλες αυτές τις κρίσεις τις οξύνει ακόμα περισσότερο, φέρνοντας ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας σε απόγνωση. Γι’ αυτό το συνέδριό μας έβαλε ως πρώτο στόχο την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας και πρέπει όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ να δουλέψουμε, συντεταγμένα, για την υλοποίηση αυτού του στόχου».

-Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να πείσει άλλης ιδεολογικής απόχρωσης ψηφοφόρους και ειδικά του κέντρου να τον ψηφίσουν;

«Οι  τεράστιες πλέον κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά παντού πλέον, δεν αντιμετωπίζονται με κεντρώες πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους μη αριστερούς συμπολίτες μας με το αριστερό πολιτικό του πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα προστασίας της κοινωνίας, κοστολογημένο, σοβαρό, που θα πείθει ακόμα και αυτούς που δεν είναι αριστεροί να του δώσουν την ψήφο τους για να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά», άλλη μια φορά. Δεν πρόκειται να χτίσουμε παλάτια στην άμμο. Όσοι πίστεψαν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, ειδικά οι συμπολίτες μας που εντάσσουν τον εαυτό τους στην μεσαία τάξη, που σχεδόν εξαφάνισε, έχουν καταλάβει τώρα το ψέμα του, αλλά και την ανικανότητα της κυβέρνησής του».  

-Δεδομένης της απλής αναλογικής με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, πώς θα γίνετε κυβέρνηση; Ήδη το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να σας στηρίξει, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι θα δώσει στήριξη σε επόμενη κυβέρνηση, εφόσον δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωσή μας είναι ο ελληνικός λαός. Αν ο λαός βγάλει, όπως πιστεύω, πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε αμέσως αυτό το γεγονός, θα είναι και εντολή σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με αρχηγό κυβέρνησης τον ηγέτη του κόμματος της πλειοψηφίας. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης, με βάση την ετυμηγορία του λαού, θα θέλει κυβέρνηση διαφορετική από αυτή που θα θελήσει και θα ψηφίσει ο λαός, τύπου Παπαδήμου, ή θα θελήσει να ξαναπάμε σε εκλογές για να εκλεγεί εκ νέου η Δεξιά. Απευθυνόμαστε όμως και στα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ 25. Κι αυτά θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα θελήσουν να στηρίξουν ή να συμμετάσχουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή όχι». 

-Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι τις θέλετε τις τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος είναι ο ρόλος τους και αν, τελικά, βοηθούν για την επόμενη μέρα το κόμμα σας.

«Στην ανανεωτική αριστερά έχουμε δώσει πολλούς αγώνες, και μάλιστα επώδυνους κάποιες φορές, για να κατακτήσουμε την εσωκομματική δημοκρατία και ελευθερία. Οι τάσεις προβλέπονται στο καταστατικό μας και ο ίδιος ο Τσίπρας στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε το συνέδριο, ανέφερε ότι τόσο αυτές, όσο και τα ρεύματα ιδεών, είναι επιθυμητά στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή συμβάλλουν με τις απόψεις και τις πολιτικές τους προτάσεις στην εξέλιξη του κόμματος. Είναι αδύνατον μέσα σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να στεγάσει αριστερούς, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικούς αριστερούς, οικολόγους, ανήσυχους εν γένει προοδευτικούς πολίτες, να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις σε πολιτικά θέματα, οι οποίες συγκροτούνται ανάλογα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εν κινήσει. Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσεται συνεχώς, ωριμάζει, και βρίσκεται σε μια συνεχή αλληλεπίδραση με την κοινωνία».

-Η «Ομπρέλα», για την οποία γίνεται πολύς λόγος, είναι εσωκομματική τάση εναντίον των «Προεδρικών»; Ποιος είναι αρχηγός της; Εσείς ανήκετε στους «Προεδρικούς», στην «Ομπρέλα» ή σε κάποια άλλη τάση;  

«Μια από τις τάσεις ή τα ρεύματα σκέψης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του είναι και η λεγόμενη «Ομπρέλα». Τα ιδεολογικά ρεύματα σκέψης δεν είναι κόμματα μέσα στο κόμμα για να συγκροτούνται με ιεραρχικό τρόπο ώστε να έχουν αρχηγούς. Και βέβαια η «Ομπρέλα» δεν είναι εναντίον κανενός άλλου μέσα στο κόμμα. Ο σύντροφος Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ως ηγέτης δεν αμφισβητείται από καμία τάση και από κανέναν. Από εκεί και πέρα το να εμφανίζονται κάποιοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» θεωρώ ότι κάνουν κακό στον ίδιο τον Πρόεδρο και ζημιώνουν το κόμμα. Οι τάσεις στις οποίες συμμετέχουν όσοι ταυτίζονται, σε πολλά, αλλά όχι σε όλα, με τις θέσεις του Προέδρου, ιδίως στα θέματα εκλογής της ηγεσίας, είναι η «Κίνηση μελών», η «ΡΕΝΕ», η «ΓΕΦΥΡΑ». Προεδρική  τάση, συνεπώς, δεν υπάρχει, ενώ τον χαρακτηρισμό «προεδρικός», που χρησιμοποιείται καταχρηστικά και παραμορφωτικά από τον Τύπο, τον θεωρώ προσωπικά απαξιωτικό, ειδικά για έναν αριστερό, επειδή δεν εμπεριέχει κανένα πολιτικό ή ιδεολογικό περιεχόμενο, αλλά απλά υποδηλώνει μια άνευ όρων προσωπολατρία. Επιπλέον ως όρος είναι αρνητικά φορτισμένος γιατί μπορεί και να υπονοεί ιδιοτέλεια ή αναζήτηση εύνοιας από τον Πρόεδρο».

-Αποφύγατε όμως στην απάντησή σας να καθορίσετε την δική σας τοποθέτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Συμφωνώ στα περισσότερα με την Ομπρέλα, αλλά πάνω απ’ όλα βάζω το κόμμα και νομίζω ότι αυτό κάνουν όλοι οι σύντροφοι που μετέχουν στα ρεύματα σκέψης και τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς οι Αριστεροί, ακόμα και μέσα στο κόμμα μας, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για τις ιδέες μας κι αυτό είναι που δίνει τη συνεχή κίνηση και την ανανέωση στο κόμμα. Εξάλλου η διαλεκτική, που είναι αιτία της εξέλιξης, σύμφωνα με την μαρξιστική θεωρία, θέλει συνεχώς το καινούργιο να αντιπαλεύει  το παλιό, παίρνοντας την θέση του, για να αμφισβητηθεί στην συνέχεια κι αυτό από κάτι νεότερο, που θα έλθει να πάρει τη θέση του, για να γίνει στη συνέχεια κι αυτό παλιό, και ούτω καθεξής. 

Ο Πρόεδρός μας πολύ σωστά είπε στην ομιλία του ότι από αυτό τον συνεχή διάλογο, και την πάλη των ιδεών μέσα στο κόμμα, οι σημερινές πλειοψηφίες αύριο μπορεί να γίνουν μειοψηφίες και το αντίθετο. Αυτό πιστεύω κι εγώ».

-Ναι, αλλά η «Ομπρέλα» εναντιώθηκε στην πρόταση του κ. Τσίπρα να εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος. Αυτό δεν είναι αμφισβήτηση και του ίδιου του κ. Τσίπρα;

«Όχι, επειδή όλοι θέλουμε τον Τσίπρα για Πρόεδρο κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Απλά κάποιοι, όπως οι σύντροφοι της Ομπρέλας, θέλουν να εκλέγεται ο (κάθε) Πρόεδρος του κόμματος από το συνέδριο και όχι από το σύνολο των μελών. Άρα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα προσωπικό ζήτημα που αφορά τον Τσίπρα, όπως κάποιοι θέλησαν να εμφανίσουν, αλλά μια διαφορετική αντίληψη σε ένα θεσμικό και οργανωτικό ζήτημα. Το συνέδριο όμως ήδη αποφάσισε ότι ο Πρόεδρος ψηφίζεται από όλα τα μέλη του κόμματος, ακόμη και από αυτά που θα εγγραφούν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Η απόφαση είναι σεβαστή από όλους. Προχωράμε λοιπόν».   

-Άρα πάτε σε εσωκομματικές εκλογές που θα εκλέξετε Πρόεδρο τον κ. Τσίπρα και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Πέστε μας δυο λόγια για τις εκλογές. 

«Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου με κάλπες που θα στηθούν σε περιοχές και χωριά της Λέσβου. Παράλληλα με την εκλογή του Προέδρου και σε διαφορετική κάλπη θα ψηφίσουμε και θα εκλέξουμε και τα μέλη της Κεντρικής μας Επιτροπής». 

-Θα είσαστε υποψήφιος για μέλος της ΚΕ;

«Όχι δεν θα είμαι κι αυτό πιστεύω ότι μου δίνει την δυνατότητα να απευθύνω, χωρίς ιδιοτέλεια, κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς και ενεργούς πολίτες, σε όλους τους «ανήσυχους» ανθρώπους, σε όσους θέλουν την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, να έρθουν να γίνουν μέλη του κόμματός μας και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής του Προέδρου μας. Τους καλώ να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών του, ανήκει στην κοινωνία, είναι το θεσμικό «εργαλείο» στα χέρια όλων μας, για να φτιάξουμε τον αυριανό κόσμο, όπως τον φανταζόμαστε και τον θέλουμε. Με την ευκαιρία τους απευθύνω και το ερώτημα: Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εσείς, ποιοι; Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σ’ αυτή την προσπάθεια που έχει στόχο μια καλύτερη κοινωνία και μια καλύτερη πατρίδα». 

-Είστε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικού της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό οι δυο τελευταίες ερωτήσεις μας αφορούν τους αγρότες. Πώς χαρακτηρίζετε γενικά τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση; 

«Με δυο λέξεις, πολύ αργά, πολύ λίγα. Τομείς που χρειάζονται πραγματική στήριξη οι ελαιοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει σχεδόν αβοήθητοι και οι όποιες έκτακτες ενισχύσεις έχουν δοθεί στους αγρότες, μέχρι τώρα, είναι πολύ μικρές για να αντιμετωπίσουν το καλλιεργητικό κόστος ή το κόστος εκτροφής που δημιουργούνται από τις αυξήσεις των γεωργικών εφοδίων, του ηλεκτρικού ρεύματος, κ.ά.. Είναι ανίκανοι να δώσουν ακόμα και αυτά που έχουν προγραμματίσει. Στην έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων ενώ είχαν να μοιράσουν 50 εκατ. ευρώ, τελικά κατάφεραν να δώσουν μόνο 37,6 εκατ. ευρώ αφήνοντας πολλούς κτηνοτρόφους χωρίς ενίσχυση! Πέρα από αυτά, το μπάχαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η μεγάλη καθυστέρηση έναρξης  των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις στο σχεδιασμό και στην προσαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού μας Σχεδίου στη νέα ΚΑΠ, το οποίο η ΕΕ μας έχει επιστρέψει για διορθώσεις, δείχνουν ότι η «εβδομάδα παθών» για τους αγρότες μας δεν έχει περάσει ακόμη». 

-Ο ΕΛΓΑ πότε θα πληρώσει τους ελαιοπαραγωγούς; 

«Η πληρωμή των ελαιοπαραγωγών, ή καλύτερα η αποζημίωσή τους, αφού πρόκειται για δικά τους χρήματα, με τα οποία ασφαλίζουν την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ, μπορεί να γίνει μέσα στο Μάιο. Με την προϋπόθεση όμως ότι ο ΕΛΓΑ θα βρει τα χρήματα, γιατί τώρα δεν τα έχει! Όποτε όμως κι αν δοθούν οι αποζημιώσεις, κι εδώ, οι ελαιοπαραγωγοί θα πάρουν ψίχουλα». 

-Θα μου επιτρέψετε να κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Εσείς μιλάτε για ψίχουλα, ωστόσο ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έναν κυκεώνα γεγονότων και εξελίξεων μιλά για 45 δις που έδωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά δεν μπορείς να τα πεις ψίχουλα!

«Κατ’ αρχήν πρέπει να δούμε σε ποιους τα δίνει και πώς τα δίνει. Αν τα δίνει σε «λίστες Πέτσα» ή σε φίλους με απευθείας αναθέσεις, σίγουρα δεν πηγαίνουν εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Να δούμε λοιπόν τα κριτήρια και τις ανάγκες με βάση τις οποίες ξοδεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού. Άλλο είναι να ξοδεύεις για να αγοράζεις φρεγάτες, αεροπλάνα ή να τα δίνεις ως φοροαπαλλαγές στους έχοντες μεγάλες περιουσίες κι άλλο να χτίζεις υποδομές, νοσοκομεία ή να ανοίγεις δουλειές για τους ανέργους. Η κυβέρνηση ξοδεύει χωρίς να χτίζει κοινωνικό κράτος, χωρίς να απλώνει δίχτυ ασφάλειας για τους αδύναμους και χωρίς να δημιουργεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ξεπεράσουμε τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Κι αυτό στο τέλος θα της το καταλογίσει η κοινωνία, όταν έρθει η ώρα να της στείλει το λογαριασμό». 

-Κύριε Νικολάου, σας ευχαριστώ για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα  τα  όσα μας είπατε για τις τάσεις και τη λειτουργία του κόμματός σας. Αυτές οι λεπτομέρειες δεν είναι και τόσο γνωστές σε μία μεγάλη μάζα της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως στη νέα γενιά, που δεν έχει και πολύ σχέση με την πολιτική.

«Αυτό επιδιώκουμε, να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία και τους νέους να αναμειχθούν με τα κόμματα και την πολιτική, να γίνουν εγγραφές νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μην τους θέλει ενεργούς, εμείς όμως δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα πόρτα-πόρτα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα για να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Σας ευχαριστώ και εγώ για τη δυνατότητα να επικοινωνήσω μέσα από αυτήν τη συνέντευξη με τους αναγνώστες σας».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις